Moskisvet.com
Cuban je vedel, da ima v rokah dragulj, a ne, da se bo ta tako hitro obrusil.

Športi z žogo

Cuban o Dončiću: ''Kot bi na delu ponovno gledali Jordana in Pippna''

A.P.
18. 04. 2020 20.20
0

Lastnik košarkarske ekipe Dallas Mavericks in šef Luke Dončića Mark Cuban je prepričan, da bo mladi Ljubljančan postal najboljši košarkar v zgodovini tega teksaškega kluba, status, ki trenutno pripada legendarnemu Nemcu Dirku Nowitzkemu.

Prvi mož ekipe iz Dallasa, Mark Cuban je v nedavnem intervjuju za FanSided na vprašanje, ali lahko Luka Dončić postane še večja legenda kluba, kot Dirk Nowitzki, brez oklevanja odgovoril pritrdilno. ''Da, ker se je igra medtem spremenila in je danes bolj odprta, kot takrat, ko je v ligi začel nastopati Dirk. To dejstvo je na strani Luke, ki lahko postane MVP (najkoristnejši igralec lige, op.p.) in prvak. Upam in vem, da upa tudi Dirk, da mu to uspe, saj sta z Luko dobra prijatelja in en drugega podpirata.''

Mentor in učenec.
Mentor in učenec. FOTO: Profimedia
Dončić preizkusil nov videz, a si hitro premislil. Jasno vam bo, zakaj!
Preberi še
Dončić preizkusil nov videz, a si hitro premislil. Jasno vam bo, zakaj!

Dončić in Nowitzki sta v krstni Lukovi in poslovilni Dirkovi sezoni spletla prav posebno vez na in izven parketa in ob koncu je šlo za nekakšno simbolično predajo žezla. Samo predstavljamo si lahko, kako bi bilo, če bi igrala skupaj, ko bi bila oba na vrhuncu kariere. Čeprav je bil Dirk v svoji 21. sezoni – prav vse je igral za Dallas – na koncu z močmi, Cuban meni, da bi bila na višku moči ubijalski dvojec. ''Moj bog! V Dirkovi zadnji sezoni smo dobili le bežen vpogled v to – si predstavljate, da bi igrala skupaj na vrhuncu svojih moči? Ljubi Bog! Kot bi na delu ponovno gledali Michaela Jordana in Scottieja (Pippna, op.p.),'' je dvojcu polaskal Američan.

Legendarna Michael Jordan in Scottie Pippen sta bila strup za nasprotnika.
Legendarna Michael Jordan in Scottie Pippen sta bila strup za nasprotnika. FOTO: Profimedia
To je prestižno letalo, ki je Dončića pripeljalo domov
Preberi še
To je prestižno letalo, ki je Dončića pripeljalo domov

''Vedeli smo, da je Dončić dober, zato smo tudi sklenili posel. Ne odpoveš se žrebu, če res nisi prepričan, da bo košarkar upravičil pričakovanja. A s svojim hitrim napredkom nas je (Luka, op. p.) vseeno presenetil. Prepričani smo bili, da bo potreboval več časa, da postane igralec All-Star kova," je še dodal Cuban.

Cuban je vedel, da ima v rokah dragulj, a ne, da se bo ta tako hitro obrusil.
Cuban je vedel, da ima v rokah dragulj, a ne, da se bo ta tako hitro obrusil. FOTO: Profimedia
Športni psiholog: ''Pridobili bodo tisti, ki se bodo s tem znali spopasti in izziv obrnili v svojo korist''
Preberi še
Športni psiholog: ''Pridobili bodo tisti, ki se bodo s tem znali spopasti in izziv obrnili v svojo korist''

Legendarni ''Swish 41'' je Dallas popeljal do naslova prvaka, osvojil naziv najboljšega igralca rednega dela sezone, je prvi strelec franšize, v dolgoletni karieri pa je bil kar 14-krat izbran na tekmo All-Star. Čeprav nikoli ne bomo vedeli, kako bi bilo, 'če', a Dončić ima v Latvijcu Kristapsu Porzingisu soigralca, s katerim lahko tvorita enega najboljših dvojcev v zgodovini lige NBA.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 393