Moskisvet.com
Aleksander Čeferin

Športi z žogo

Čeferin zažugal: ''Tisti, ki se bo samovoljno odločil za to ...''

A.P.
03. 04. 2020 10.01
0

Predsednik Uefe in podpredsednik Fife Aleksander Čeferin, ki je na račun svojih poznanstev Sloveniji priskrbel veliko količino zaščitnih mask v Sloveniji, je spregovoril o prihodnosti nogometa, ko se bo svet vrnil v normalne tirnice.

''Nogomet je ena redkih gospodarski panog na svetu, v kateri se je delo popolnoma ustavilo. Stroški pa še vedno ostajajo. Se bo pa nogomet verjetno dokaj hitro pobral. Kaj to pomeni, je težko reči, saj je to odvisno od tega, kdaj se bo ta kriza končala in se ga bo ponovno začelo igrati,'' je za Odmeve dejal Aleksander Čeferin. Medtem ko nogometne zveze iščejo rešitve, kako končati nogometno sezono in ligaška tekmovanja, je Čeferin postregel s precej zanimivim odgovorom glede zaključka državnih prvenstev.

Aleksander Čeferin je malce zažugal zvezam.
Aleksander Čeferin je malce zažugal zvezam. FOTO: Profimedia
Legendarni Ćiro: ''Če se okužim, sem gotov!''
Preberi še
Legendarni Ćiro: ''Če se okužim, sem gotov!''

Medtem ko so v Belgiji že razglasili konec državnega prvenstva, je Čeferin pojasnil, kaj bi se lahko zgodilo, če bi začele zveze v Evropi samovoljno zaključevati državna prvenstva. "Po eni strani lahko govorimo o materialni škodi, predvsem za klube, ki so organizatorji nogometnih tekem. Hkrati pa – nogomet brez gledalcev na stadionu ni več isti, kot je nogomet z gledalci. A zavedati se moramo, da smo v specifični situaciji, da je cel svet v specifični situaciji. Še vedno je bolje igrati tekme brez gledalcev s TV-prenosi, kot pa sploh ne igrati tekem. Tisti, ki bi se morda samovoljno odločili zaključiti sezono, obstaja možnost, da ne bodo mogli igrali v evropskem tekmovanju naslednjo sezono," je dejal Čeferin, ki meni, da po krizi ''svet zagotovo ne bo enak, kar pa ni neka apokaliptična napoved, saj ne mislim, da bo svet zaradi tega slabši. Morda bo boljši – tudi nogomet. Predvsem se moramo zamisliti o pomenu solidarnosti, o pomenu enotnosti. Ali gremo v pravo smer. Ali smo začeli podcenjevati naravo,'' je razmišljal prvi mož Uefe.

Čeferin je Sloveniji priskrbel zaščitne maske.
Čeferin je Sloveniji priskrbel zaščitne maske. FOTO: Profimedia
Zato Kacin ne nosi zaščitne maske
Preberi še
Zato Kacin ne nosi zaščitne maske

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382