Moskisvet.com
Košarkarski napad

Športi z žogo

Brutalno nokavtiral sodnika: grozi mu zaporna kazen

A.P.
29. 11. 2019 07.38
4

Igralci v žaru borbe pogosto izgubijo živce in v afektu zoper nasprotnika ali sodnika storijo kaj, kar kasneje obžalujejo. Zgodilo se je tudi najboljšim – Zinedinu Zidanu, Kobeju Bryantu, Sereni William, Miku Tysonu in še bi lahko naštevali. Zadnji v vrsti je košarkar albanske Tirane Bruno Daliu, ki ga je izpad stal športne kariere.

V albanski košarkarski ligi se je med moštvoma Tirane in Teute zgodil incident, kakršnega v Albaniji ne pomnijo. Na tekmi je namreč film počil košarkarju Tirane Brunu Daliu, ki se je snel z verige in svoje frustracije znesel nad sodnikom. A ne verbalno. Zaradi brutalnega fizičnega napada mu je albanska košarkarska zveza že izrekla dosmrtno prepoved igranja košarke, grozi pa mu tudi zaporna kazen.

Napad se je zgodil v zadnji četrtini tekme, potem ko se Albanec ni strinjal s sodnikovo odločitvijo – piskal je prekršek za goste, zaradi protesta pa je Daliu dosodil še tehnično napako. To je bila za Daliua kaplja čez rob, zato je zakon vzel v svoje roke. 34-letnik je sodniku sprva namenil nekaj krepkih in ker očitno ni bil zadovoljen z njegovo reakcijo, se ga je kljub posredovanju soigralca lotil s pestmi. Sprva mu je namenil desni in nato še levi kroše, sledil je udarec po temenu, po četrtem zamahu je sodnik padel kot pokošen, Daliu pa je nadaljeval z brcami.

Trenerski izpadi: strategi, ki so se znesli nad igralci in pri tem presegli mejo dobrega okusa
Preberi še
Trenerski izpadi: strategi, ki so se znesli nad igralci in pri tem presegli mejo dobrega okusa

K sreči jo je delivec pravice odnesel brez hujših posledic, saj je kmalu vstal, kot ris besnega Daliua, nekoč tudi albanskega reprezentanta, pa so odvlekli z igrišča. Kasneje so ga aretirali, po tamkajšnjem zakonu pa mu grozi od enega do pet let zapora zaradi nasilja na športnih prireditvah.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382