Moskisvet.com
Sevilla - Manchester United

Športi z žogo

Ali Manchestrovi igralci nalašč izgubljajo tekme?

U.K.
05. 10. 2018 08.58
0

Po poročanju britanskih medijev naj bi se prav vsi igralci Manchester Uniteda obrnili proti trenerju in verjamejo, da bo kmalu zapustil klub.

Neimenovani vir iz tabora britanskega kluba je izdal, da v klubu poteka prava gonja proti Joseju Mourinhu, prav tako, da je verjetno samo še vprašanje časa, kdaj bo slavni trener moral oditi. 
V zadnjem času je časnike polnil predvsem spor med Pogbajem in Mourinhom, a, kot kaže, trener ni preveč priljubljen niti pri drugih igralcih. Prav tako izgublja podporo pri navijačih. Vir je povedal, da naj bi Mourinho nenehno kritiziral posamezne igralce in da je zaradi tega morala in samozavest v klubu izjemno nizka. "V klubu je nenehno negativno vzdušje in igralci imajo tega dovolj," je dejal vir.
Ne smemo pozabiti, da so tako igralci kot navijači najbolj kritizirali Mourinhovo obrambno taktiko, ki je Angleži niso vajeni. Prav to je bilo tudi jabolko spora med njim in Pogbajem.   

Policija lovi nogometne navdušence
Preberi še
Policija lovi nogometne navdušence

Izgubljajo nalašč?
Na dan prihajajo tudi govorice, da si igralci želijo izgubljati tekme, da bi bil Mourinho odpuščen, in vse kaže, da jim uspeva. Ali je to pošteno do trenerja in navijačev, je spet druga zgodba. Igralci pravijo, da Mourinho hitro krivi igralce, sam pa ne sprejme odgovornosti za slabe predstave rdečih vragov. Poleg Pogbaja je trener zaradi vedenja glasno kritiziral tudi Marcusa Rashforda, Alexisa Sancheza in Antonia Valencio. 

Spor med Mourinhom in Pogbajem še zmeraj traja.
Spor med Mourinhom in Pogbajem še zmeraj traja. FOTO: Profimedia


Še posebej boleč je bil nedavni poraz kluba proti West Hamu, ki res podaja sliko, da je Manchester United v veliki krizi. Za poraz v glavnem krivijo Mourinha, ki je zamenjal taktiko na tri v ozadju in pomaknil Scotta McTominaya v obrambo.  

Na udaru je tudi Alexis Sanchez.
Na udaru je tudi Alexis Sanchez. FOTO: AP

Kritika igralcev
Vendarle so nekateri stopili v bran Mourinhu in pravijo, da se vidi, kdaj se igralci trudijo. Ne nazadnje je on glavni strateg in bi ga igralci morali ubogati. Če bi se izkazalo, da kljub trudu strategija ne deluje, bi imeli razlog, da odpustijo Mourinha, tako pa se zdi, da ga igralci nalašč sabotirajo, da bi se ga znebili. Seveda nihče razen njih in trenerjev ne ve, kaj se pravzaprav dogaja v slačilnici. Vse pa kaže, da Mourinho vendarle ne bo dolgo na vročem trenerskem stolčku Manchestra.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400