Moskisvet.com
Speedgate

Šport

To je prvi šport, ki ga je izumila umetna inteligenca

A.P.
19. 04. 2019 07.51
0

Nove igre in športne discipline se pojavljajo vsakodnevno. Tudi sami smo jih kot otroci ''izumili'' kar nekaj. Toda speedgate ni le ena od športnih disciplin, ki upa, da se bo prijela. Izstopa po dejstvu, da ni plod človeške domišljije, ampak umetne inteligence.

Številne športne discipline imajo korenine v običajih in tradicijah. Tudi speedgate, čeprav ga je ustvaril računalnik. Ker računalnik in umetna inteligenca podatke črpata iz milijona zbranih podatkov, je te umetna inteligenca uporabila za razvoj nove športne discipline, prve, ki je ni iznašla ''človeška roka''. Sveženj informacij ji je servirala ameriška digitalna agencija AKQA. Iz 400 obstoječih športov je tako nastal nov, močno okleščen nerealnih predlogov (recimo frizbija, ki eksplodira).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seedgate sestavljata dve ekipi s po šestimi igralci – tremi branilci in napadalci – ki si na igrišču s tremi pari vratnic z rokami ali nogami podajajo ragbi žogo. Vrata so, podobno kot goli pri nogometu, na skrajnem koncu igrišča, dodana pa so vrata na sredini igrišča, ki jih lahko prečka zgolj žoga, ne pa tudi igralec. Zavlačevanje ni mogoče, saj žoga ne sme mirovati več kot tri sekunde.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Speedgate hitro pridobiva številne privržence in omenja se celo že speedgate liga. Seveda ni pričakovati, da se bo (že kmalu) zasidral v srca navijačev, je pa nov dokaz, kako koristna je lahko umetna inteligenca.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382