Moskisvet.com
Ema Kozin na novinarski konferenci

Šport

Podarjamo vstopnice za borilno-glasbeni spektakel v Stožicah!

A.P.
01. 10. 2019 13.01
0

Potem ko se odbojkarska evforija po športnem prazniku v Stožicah še ni polegla, že bo temperaturo v Areni Stožice dvigoval spektakel borilnih veščin CFC 5, katerega poslastica bo dvoboj neustrašne slovenske boksarske senzacije Eme Kozin. Ta bo v Ljubljani rokavice prekrižala s Švedinjo Mario Lindberg in gre lahko 6. oktobra po stopinjah Dejana Zavca, ki je pred domačo publiko kot edini Slovenec do zdaj postal svetovni boksarski prvak. Med tiste, ki bi bili radi priča novemu zgodovinskemu trenutku v slovenskem športu, bomo razdelili 10 vstopnic za ogled spektakla na obrobju Ljubljane. Vsi tisti, ki si ga želite ogledati z udobja domačega naslonjača, pa boste lahko dogajanje v živo spremljali na VOYO.

Bo Arena Stožice spisala novo zlato poglavje v zgodovini ne samo slovenskega boksa oz. borilnega športa, pač pa slovenskega športa nasploh? Stožice bodo namreč po odbojkarskem spektaklu gostile še borilno-športni spektakel, kjer bodo slovenski navijači pesti še posebej stiskali za 20-letno Emo Kozin, najobetavnejšo boksarko na svetu, ki samozavestno napoveduje gladko zmago nad Skandinavko, s katero se do zdaj še ni udarila v ringu. Z Mario Lindberg se bo pomerila za naslov svetovne prvakinje v supersrednji kategoriji (76,2 kg) in to v eni od najpomembnejših organizacij na svetu WBC, ki prinaša titulo, ki velja za nekakšen sveti gral v ženskem boksu.

Slovenska boksarska senzacija bo proti švedski veteranki, ki bi Emi lahko bila mama – šteje namreč 42 let – sicer branila kopico pasov. Spomnimo – pred nekaj meseci je osvojila pas svetovne prvakinje supersrednje kategorije po različici WBF, ki ga je dodala k naslovu iz nižje kategorije, srednje, v vitrini pa ima tudi pasova organizacije WIBA v obeh omenjenih kategorijah. Zdaj gre prvič še po WBC-jevega, s čimer bo šele sedma v zgodovini, ki se ima priložnost boriti za diamantni pas, seveda pa hkrati brani tudi obstoječe.

CFC 5 si boste lahko v živo ogledali tudi na VOYO!

''Fizično in psihično bom pripravljena. Te naslove poskušam malce odmisliti, pomembna mi je sama borba in nasprotnica, to, da bom pred domačimi, me mora le dvigniti,'' je v zmago prepričana Slovenka, ki pa ne bo edina, za katero bomo Slovenci stiskali pesti 6. oktobra 2019. V ring oz. kletko – borbe bodo razdeljene na dve veji borilnih športov in sicer boks in MMA – bodo stopili še Monika Kučinič, Tajda Ratajc, Marko Vardjan, Matej Plavec, Bojan Kosednar, Andrej Bakovič, Lemmy Krušič, Marko Drmonjič in Jakob Nedoh.

Janja Garnbret: ''Plezanje jemljem kot hobi''
Preberi še
Janja Garnbret: ''Plezanje jemljem kot hobi''

Na dogodku bo skupno nastopili kar 24 borcev, dogajanje pa bodo začinili težki kitarski akordi, saj se obetajo nastopil Tomija Megliča iz Siddharte, skupine Šank Rock, Tabu, Seven Days In May in John F. Doe, organizator pa za konec napoveduje tudi nastop slovenske rokerske All-Star zasedbe.

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

Na sporedu je pet boksarskih dvobojev in sedem obračunov v mešanih borilnih veščinah. Ozračje bodo ob 17. uri začeli ogrevati domači in tuji profesionalni boksarji, ki nezadržno plezajo po mednarodnih boksarskih lestvicah, sledi šopek MMA borb z medijsko prepoznavnimi slovenskimi borci, vrelišče pa bo CFC 5 dosegel z drugo ''rundo'' boksa, ko se bodo zvrstile tri borbe za naslove največjih mednarodnih in svetovnih organizacij.

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

Od teh bo imel za domače navijače največji draž nočni dvoboj Kozinove, nekdanje rokometašice in študentke finančne matematike, ki bo skušala na kolena spraviti omenjeno švedsko legendo ringa in tako dodati nov skalp v svoji komaj triletni karieri v profesionalnem boksu ter nadaljevati niz neporaženost, ki traja že 17 dvobojev.

Slovenska boksarka je na pragu zgodovine. V Stožicah gre v boj za naslov svetovne prvakinje.
Slovenska boksarka je na pragu zgodovine. V Stožicah gre v boj za naslov svetovne prvakinje. FOTO: POP TV

Potegujte se za brezplačne vstopnice! Petim srečnežem bomo v petek, 4. 10., podelili dve vstopnici za borilno-glasbeni spektakel v Stožicah. Zmagovalci bodo objavljeni na Facebook strani Moskisvet.com.

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 342