Moskisvet.com
Katja Kegl Vencelj

Šport

Slovenka za tri dni popravila rekord 

U.K.
27. 08. 2018 09.40
0

Ultratekačica Katja Kegl Vencelj je danes zjutraj zaključila s 600 kilometrsko planinsko transverzalo.

In kar za tri dni popravila prejšnji ženski rekord, ki ga je sredi meseca postavila Anja Klančnik. Katja je za pot preko vseh pomembnejših slovenskih gora je potrebovala osem dni, 23 ur in 26 minut, s potjo pa je zaključila danes zjutraj (27.8.2018) ob peti uri in 31 minut. 

Slovenska planinska pot se prične v Mariboru in poteka čez Pohorje in se preko Kamniško-Savinjskih Alp, Karavank, Julijskih Alp ter predalpskih hribovij spusti na Kras ter se konča na Debelem Rtiču ob Jadranskem morju. Tekač oz. pohodnik mora na njej zbrati 80 žigov z vrhov in planinskih koč. 


Kegl Vencljeva ima že cel kup uspevoh v svoji karieri. Med drugim se lahko pohvali z odličnimi rezultati na ultra gorsko tekaških preizkušnjah - leta 2015 je zmagala na več kot 100 kilometrov dolgem Ultra pušeljc trailu v Podbrdu, letos pa je bila druga najhitrejša ženska na tekmi 100 milj Istre na sosednjem Hrvaškem. Svojo pot je začela iz Maribora in sicer 18. avgusta ob 6.05 zjutraj.
"Moja želja je bila že štiri leta nazaj in tudi letos okrog deset dni. To se mi je zdelo pač realno, ampak na tako dolgi in zahtevni poti ne moreš planirati. Lahko pride marsikaj, si v veliki meri odvisen od vremena in razmer. To je vseeno 600 kilometrov in toliko 'višincev', da ni zagotovila, da bo šlo. In štiri leta nazaj mi ni uspelo, sem imela težave z mišicami. Zdaj sem pa v teh letih nabrala več izkušenj, pa je šlo kar zelo 'fajn'," je povedala Vencljeva po prihodu v cilj.
Na poti je čez Pohorje, Kamniško-Savinjske Alpe, Julijske Alpe in primorske vršace premagala kar 45.000 višinskih metrov vzponov. Soočala pa se je tudi s slabim vremenom. Rekord poti ima sicer Marjan Zupančič, ki je za celotno pot leta 2015 potreboval sedem dni, osem ur in deset minut.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 390