Moskisvet.com
Kolesarjenje

Kolesarstvo

Slovenija na zemljevidu svetovne rekreativne kolesarske družine L'Etape by Tour de France

Jera R. Nahtigal
27. 05. 2022 05.00
0

Rekreativne kolesarske preizkušnje L'Etape by Tour de France lahko doživiš v kar 25 državah po celem svetu. Kot najtežje dosegljiva je ravno francoska, letos jubilejna, 30. izvedba L'Etape du Tour, saj je vsako leto razpoložljivo število startnih mest razprodanih v nekaj urah.

Preizkušnje L'Etape by Tour de France za rekreativne cestne kolesarje in gravel kolesarje potekajo v 25 državah po celem svetu: v Evropi, Malezij, Avstraliji, ZDA, Južni Ameriki … Letos pa bo premierno izvedbo doživela tudi v Sloveniji. Doživi izkušnjo Dirke po Franciji v Sloveniji, Kranju in njegovi okolici. Prijavi se TUKAJ.  

Izredna popularnost uradne serije L'Etape za rekreativne kolesarje pod blagovno znamko Tour de France je zasnovana tako, da se počutiš kot vrhunski kolesar na Dirki po Franciji in ti omogoči kolesarjenje na najlepših krajih na svetu

Serija L'Etape je zasnovana tako, da se počutiš kot vrhunski kolesar na Dirki po Franciji.
Serija L'Etape je zasnovana tako, da se počutiš kot vrhunski kolesar na Dirki po Franciji. FOTO: James Mitchell

Kjer koli se dogaja, je trasa vedno izbrana in usklajena s strokovnjaki Dirke po Franciji, prav tako pa vsaka preizkušnja zagotavlja vrhunsko doživetje legendarne dirke in omogoča:

  • - varno kolesarjenje po zaprtih cestah v času dirke,
  • - tekmovanje in potegovanje za znamenite majice: pikčasto, belo in zeleno,
  • - okrepčilne postaje in medicinsko osebje,
  • - servis kolesa na progi,
  • - vzdušje v prepoznavni rumeni barvi dirke.
  •  

Namen serij L'Etape pa ni le v tekmovalnosti, temveč tudi v spodbujanju kolesarjenja kot aktivnega načina preživljanja prostega časa, doživetju kolesarskega utripa pisane mednarodne karavane ter spoznavanju naravnih znamenitosti in uživanju v panoramskih razgledih med samo vožnjo. Tako rekoč prvovrsten izgovor za aktivno preživljanje prostega časa in tudi priložnost za izbor turistične destinacije države, kjer poteka L'Etape

Vsaka preizkušnja zagotavlja vrhunsko doživetje legendarne dirke.
Vsaka preizkušnja zagotavlja vrhunsko doživetje legendarne dirke. FOTO: Aurelien Vialatte

Letos bo svojo premiero doživela tudi slovenska izvedba L'Etape Slovenia s startom in ciljem v Kranju. Dvodnevni kolesarski praznik v prepoznavni rumeni barvi bo tako preplavil Slovenski trg v soboto, 3. 9. 2022, ki bo v celoti namenjen družinskemu kolesarjenju in druženju. Nedelja, 4. 9. 2022, pa doživetju legendarne izkušnje Dirke po Franciji na daljši, 145 km, in krajši, 70 km dolgi, preizkušnji. Prijave so odprte. Ne zamudi priložnosti!

Serija L'Etape bo letos tako potekala v kar 25-ih državah oz. mestih na različnih kontinentih, med drugim poleg omenjene francoske preizkušnje in premierne v Kranju še:

  • - v Evropi: Češka, Ciper, Madrid, Granada, Rotterdam, Slovaška, Portugalska,
  • v Ameriki: Brazilija, Mehika, Ciudad de Mehika, Kolumbija, Ekvador, San Antonio, Acapulco, La Paz, Kanada, Rio, Las Vegas,
  • v Aziji: Tajska, Lin-Gang (Kitajska), Malezija, Indonezija in
  • - Oceaniji: Avstralija.

 

Serija L'Etape bo letos tako potekala v kar 25-ih državah.
Serija L'Etape bo letos tako potekala v kar 25-ih državah. FOTO: James Mitchell

L'Etape Slovenia se tako letos pridružuje mednarodni družini L'Etape, ki z zagotovitvijo legendarne izkušnje Dirke po Franciji rekreativnim cestnim kolesarjem in kolesarjem na gravel (makadamkarjih) omogoča nepozabno doživetje. S startom in ciljem v Kranju, 4. 9. 2022, prijave so odprte. Doživi L'Etape Slovenia!

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382