Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Šport

Sinu na vrtu zgradil repliko skakalnice v Planici

A.P.
31. 07. 2020 08.16
1

Mateusz Seremak iz Poljske je pred časom dopustoval v Sloveniji in s sinom med drugim obiskal tudi dolino pod Poncami, kjer se pne slovita Bloudkova velikanka in še sedem drugih skakalnic. Sina so skakalnice tako navdušile, da si je eno zaželel tudi sam – in jo dobil.

In to kar na domačem vrtu v vasi Ruczynow. Govorimo seveda o pomanjšani repliki skakalnice v Planici, ki pa je vseeno precej večja kot naša mobilna Mini Planica in ima vse, kar imajo velike. Po navedbah portala thefirstnews gre za najmanjšo skakalnico na Poljskem, kjer so smučarski skoki izjemno priljubljeni.

Na vrtu sta zgradila repliko Keopsove piramide
Preberi še
Na vrtu sta zgradila repliko Keopsove piramide

Kot rečeno, sta oče in sin na idejo prišla po obisku Planice, Mateusz Seremak pa je nato več mesecev zbiral in kupoval material – skakalnica ima plastično podlago – ki ga je dobil v Zakopanih, v Nemčiji in na Češkem, v Zakopanih pa je tudi premeril tamkajšnjo skakalnico in konstrukcijo, da bi bila replika kar najboljši približek pravim skakalnicam. Za celoten projekt je porabil pribl. 13.000 zlotov, kar je nekaj manj kot 3.000 evrov, saj je napravo zgradil sam.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Moral sem se kar potrudili, a veselje otroka in končni rezultat sta poplačala ves trd,"  je dejal Seremak, ki so mu tudi uradno priznali najmanjšo skakalnico na Poljskem. "Tovrstne pobude nam vračajo upanje, da smučarski skoki na Poljskem ne bodo le zaprta, mikroregijska disciplina, rezervirana zgolj za peščico ljudi," je o projektu dodal urednik omenjene spletne strani Artur Bała.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382