Moskisvet.com
Cristiano Ronaldo

Šport

Zaradi nečimrnosti Ronaldu dveletna prepoved nastopanja?

A.P.
12. 11. 2019 07.08
15

Potem ko je bil Cristiano Ronaldo še na drugi zaporedni tekmi zamenjan in je z zelenice odvihral naravnost v slačilnico, ter stadion zapustil še pred koncem srečanja med Juventusom in AC Milanom, Portugalcu zdaj grozi dveletna prepoved nastopanja. Njegova poteza je v Italiji sicer dvignila veliko prahu, mnogi pa mu očitajo neprofesionalnost, ki zna Ronalda drago stati.

Debati o potezi Portugalca, ki več kot očitno ni bil zadovoljen, da ga je trener Maurizio Sarri v 55 minuti potegnil na klop – odkar igra za Juventus, še nikoli ni bil zamenjan tako zgodaj, zgodilo pa se je sploh prvič, da je tekmo dvakrat zapored končal pred zadnjim sodnikovim žvižgom – se je priključil tudi nekdanji italijanski napadalec Antonio Cassano, ki je razkril, da ima lahko predčasen odhod s stadiona za Cristiana Ronalda usodne posledice, saj mu zaradi nečimrnosti grozi dveletna prepoved nastopanja.

Ronaldu grozi huda kazen.
Ronaldu grozi huda kazen. FOTO: Profimedia

Kot je dejal Cassano, mu kazen grozi zaradi protidopinških pravil. Kot poročajo italijanski mediji, je namreč 34-letni nogometni velemojster stadion Allianz Stadium zapustil tri minute pred koncem tekme, ki jo je z 1:0 dobila Stara dama, edini gol pa je v 77. minuti dosegel prav nogometaš, ki je na zelenici zamenjal Ronalda – Paulo Dybala.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Cassano meni, da se zna Portugalec znajti v težavah, če je to res. 37-letnik je namreč pred leti storil podobno, potem ko je tedaj kot Romin nogometaš stadion Olimpico na tekmi proti velikemu rivalu Laziu zapustil predčasno in se je nato moral vrniti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

''Ga je zapustil pred koncem tekme?'' se je Italijan vprašal v oddaji Tiki-Taka. ''Zaradi protidopinške kontrole tega nogometaš ne sme storiti,'' je pojasnil in razkril epilog svoje epizode. ''Nujno sem se moral vrniti na stadion, sicer bi me doletela dveletna prepoved nastopanja.''

Antonio Cassano je nogometne čevlje na klin dokončno obesil oktobra 2018.
Antonio Cassano je nogometne čevlje na klin dokončno obesil oktobra 2018. FOTO: Profimedia

Kazen zaradi kršenja dopinških pravil ne pomeni, da Ronalda sumijo jemanja nedovoljenih poživil ali namernega izogibanja doping kontroli, a vroča glava zna Portugalca še drago stati.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poteza Portugalca, ki je po odhodu z igrišča trenerju namenil grd pogled in pri sebi nekaj momljal, v nogometnih krogih ni naletela na odobravanje. ''Šampion moraš biti tudi, ko zapuščaš zelenico," je dejal nekdanji igralec in trener Juventusa Fabio Capello, ki je tudi malce zbodel Portugalca. "Cristiano že tri leta ni preigral nobenega igralca. Komentiral sem še tekme španske La Lige, ko je tekmece puščal za seboj," je bil oster Italijan.

Trnova pot Georgine Rodriguez: od revnega dekleta do Ronaldove muze
Preberi še
Trnova pot Georgine Rodriguez: od revnega dekleta do Ronaldove muze

Manj je zadeva razburila Sarrija, ki je po tekmi umirjal žogico in nad potezo svojega varovanca ni bil presenečen. "Hvaležni smo Ronaldu, ker se je žrtvoval, da bi bil danes tukaj kljub težki situaciji. Naredili smo vse, kar je bilo v naši moči, da bi lahko igral, vendar njegovo počutje ni bilo zadovoljivo, zato je bila menjava najboljša rešitev," je dejal Sarri. "To, da je igralec nezadovoljen ob menjavi, je nekaj povsem normalnega, še posebej, če vložiš toliko truda. Bolj bi me skrbelo, če ne bi bil razočaran. Zadnji mesec ga mučijo težave s kolenom. To vpliva na njegovo ravnotežje, zaradi česar mora paziti, saj si lahko poškoduje mečne in stegenske mišice. Trenutno ni v najboljši formi," je bil realen trener Juventusa. Medtem je tudi Ronaldo že prekinil ''molk'', saj je na Instagramu objavil fotografijo s tekme in ob njej v italijanščini zapisal: "Težka tekma, pomembna zmaga."

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382