Moskisvet.com
Policista ob rojstnem kraju kolesarskega asa Primoža Rogliča.

Šport

V Rogličevih krajih policisti odslej na kolesih

Moškisvet.com
05. 04. 2024 08.46
0

Od kod prihaja Primož Roglič, najverjetneje ni potrebno posebej izpostavljati. Tam so se v letošnjem letu zaključila dela na kolesarski stezi, ki so jo njemu v čast poimenovali z njegovim imenom. Posledično bodo policisti na prometnih površinah, namenjenih kolesarjem, pa tudi drugje prisotni v okviru različnih oblik policijskega dela, med drugim tudi s kolesi.

Kolesarstvo počasi postaja slovenski nacionalni šport in vedno več ljudi se odloča, da bo svoj čas za rekreacijo preživelo na kolesu. Gotovo pa vpliva na celotno evforijo tudi dejstvo, da naši kolesarji, še posebej pa slovenski kolesarski as, Primož Roglič, dominirajo na svetovni kolesarski sceni.

Občina Zagorje ob Savi je razveselila z zaključkom del na kolesarski stezi Primoža Rogliča, ki poteka vse od železniške postaje Zagorje ob Savi, preko Repnika v Kisovec in Izlake, skorajda do Orehovice. Kolesarska pot pa je primerna tako za športne kolesarje, kot tudi za vikend izlet z družino. 

Policista na kolesu med vožnjo po Zagorju ob Savi.
Policista na kolesu med vožnjo po Zagorju ob Savi. FOTO: PU Ljubljana

Ker v občini pričakujejo, da bodo ljubitelji kolesarjenja čedalje pogosteje uporabljali dograjeno kolesarsko stezo, ne le kot prometno povezavo, temveč tudi za rekreacijo, in da bo na njej videti tudi več mladostnikov in otrok, so se odločili za okrepitev varnosti in nadzora nad prometom. 

Družinski izlet v osrčje Slovenije
Preberi še
Družinski izlet v osrčje Slovenije

"Ker so kolesarji poleg pešcev najbolj ogrožena in izpostavljena skupina prometnih udeležencev, bodo policisti na prometnih površinah, namenjenih kolesarjem, ter tudi drugje prisotni v okviru različnih oblik policijskega dela, med drugim tudi s kolesi. Policisti kolesarji bodo poleg preventivnega svetovanja kolesarjem opravljali naloge opazovanja, patruljiranja na terenu, usmerjanja prometa in druge pomoči občanom. Poleg preventivne dejavnosti bodo ugotavljali tudi kršitve s področja cestnoprometnih predpisov, javnega reda in miru ter odkrivali in preprečevali kazniva dejanja," so zapisali v izjavi za javnost. 

Policista na kolesarski stezi Primoža Rogliča.
Policista na kolesarski stezi Primoža Rogliča. FOTO: PU Ljubljana

PREBERI ŠE: VODIČ ZA NAKUP KOLESA: PRED NAKUPOM SI NUJNO ODGOVORITE NA TA VPRAŠANJA

"Kolesarjenje je zdravo, aktivno in prijetno – vendar naj bo tudi varno. Izpostaviti velja, da so vozniki koles v najhujših prometnih nesrečah v več kot polovici primerov povzročitelji nesreče. Kolesarji so lahko tudi žrtve drugih udeležencev v cestnem prometu, največkrat prehitrih voznikov in tistih, ki vozijo pod vplivom alkohola. Zato vse udeležence v cestnem prometu pozivamo, da vozijo varno, obzirno in spoštujejo vse prometne predpise," so še opozorili slovenski policisti.

 

Roglič jo je po grdem padcu odnesel brez zloma kosti
Preberi še
Roglič jo je po grdem padcu odnesel brez zloma kosti

Šport

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382