Moskisvet.com
Primož Roglič

Šport

Roglič objavil prvo fotografijo po padcu

M.S.
12. 09. 2022 11.30
2

Potem ko so se sanje o četrti zaporedni zmagi na dirki po Španiji za Primoža Rogliča razblinile po padcu v sprintu, se je slovenski kolesarski zvezdnik zdaj javil iz ''postelje''.

Primož Roglič je ob koncu 16. etape Vuelte grdo padel in zaradi posledic padca v sprintu naslednji dan odstopil in tako ostal brez možnosti, da bi vozil vse do Madrida in morda na pot do tja ubranil tri zaporedne zmage na španski pentlji. Do padca je prišlo po stiku s Fredom Wrightom v predmestju Seville. Roglič se je čez nekaj dni oglasil in za padec okrivil člana ekipe Bahrain Victorius.

Primož Roglič je bil po padcu vidno pretresen, ta pa je pri njem pustil tudi vidne psihične posledice.
Primož Roglič je bil po padcu vidno pretresen, ta pa je pri njem pustil tudi vidne psihične posledice. FOTO: Twitter

"Po tistem nesrečnem pripetljaju oz. padcu nekaj metrov pred ciljem etape sem potreboval nekaj dni, da zadevo prespim in zberem misli. Lahko rečem le to, da tisto ni bilo okej in takšne stvari se preprosto ne bi smele zgoditi. Moje spoznanje je, da je to, kar se je zgodilo, pravzaprav nesprejemljivo. Wright je prišel od zadaj in mi ni pustil možnosti. Še preden sem dojel, sem bil na tleh. Če bi ga videl, bi se mu izognil."

"Po padcu sem potreboval nekaj časa, da sem se zbral. Spraševal sem se, kako je to mogoče. Moj zaključek pa je, da je to, kar se je zgodilo, nesprejemljivo. Wright je priletel od zadaj, in še preden sem dojel, kaj se dogaja, mi je izbil krmilo iz rok. Oči pač nimam na temenu, če bi ga videl, bi se mu izognil." Pri ekipi Mateja Mohoriča, ki je krivdo zvalil na Slovenca, so se na obtožbe odzvali z naslednjimi besedami. "Prepričani smo, da je šlo za dirkaški incident. Na žalost so nesreče del našega športa in to ni ne prva ne zadnja, čeprav se kolesarji trudijo, da bi se jim izognili. Tudi posnetek dirke to potrjuje: naš kolesar pred nezgodo ne odstopa od svoje dirkalne linije."

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

Roglič si medtem že liže rane na soncu in moči usmerja v bodoče podvige.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 342