Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Šport

Rekorder! Bivši marinec v plank položaju zdržal več kot 8 ur!

A.P.
25. 02. 2020 11.13
0

62-letni George Hood se je vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov z neverjetnim dosežkom – v položaju plank je zdržal več kot osem ur!

Deska oz. plank je statična in na videz zelo preprosta vaja za katero ne potrebujemo nobenih pripomočkov, saj gre za vajo z lastno telesno težo. Pri njej smo oprti na roke in prste nog, s telesom pa v vodoravni liniji vztrajamo kolikor dolgo zmoremo. In George Hood je vztrajal res dolgo – kar 8 ur 15 minut in 15 sekund. V tem času je pokuril 4.252 kalorij.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot da ta podatek sam po sebi ne bi bil že dovolj fascinanten, bivši ameriški marinec Hood šteje častitljivih 62 let. Med ženskami rekord trenutno drži Kanadčanka Dana Glowacka, ki je v plank položaju maja leta 2019 zdržal skoraj polovico manj, 4 ure 19 minut in 55 sekund.

Brutalni 15-minutni HIIT trening: samo za tiste najbolj trmaste
Preberi še
Brutalni 15-minutni HIIT trening: samo za tiste najbolj trmaste

Nekdanji marinec in agent uprave za boj proti drogam (DEA) je v preteklosti enkrat že zrušil omenjeni rekord in sicer leta 2011, ko je v položaju zdržal ''pičlo'' 1 uro in 20 minut. Leta 2016 je rekordno znamko postavil tedaj 45-letni kitajski policist Mao Weidong, ki je v plank položaju zdržal izjemnih 8 ur 1 minuto in 1 sekundo. Američan iz Napervilla (Illinois) je bil odločen, da si ponovno prilasti Guinnessov rekord, zato je zadnjih 18 mesecev dnevno v povprečju treniral po sedem ur. ''4-5 ur dnevno sem prebil v plank položaju,'' je dejal za CNN. ''Nato sem naredil 700 sklec, 2.000 trebušnjakov v ponovitvah po 100 in 500 počepov. Za zgornji del telesa in roke sem naredil še okoli 300 dvigov uteži.'' Med pripravami je v položaju plank skupaj prebil okoli 2.100 ur, naredil 270.000 sklec in skoraj 647.000 trebušnjakov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Med postavljanjem rekorda je mislil na svoje tri sinove, pomagala pa mu je tudi rock glasba, vključno s skladbami skupine Van Halen in Rammstein. ''Veste kaj naredim, ko postane res težko? Glasbo dam tako naglas, kot bi bil na rock koncertu. V osemdesetih sem sanjaril, da sem rock zvezda in vsaj za 8 ur 15 minut in 15 sekund sem tudi bil.'' Kot je pojasnil, v plank položaju podobno kot na tekaških maratonih naletimo na t.i. tekaški zid - naenkrat se zazdi, da ne moreš več naprej. ''Komolci začnejo peči. Koža se pretrga in začneš krvavati. A grem ob pomoči trenerja prek bolečin. Sčasoma komolci zaspijo. Ko ohromijo, se počutim v redu. Le utrujen postajaš in si želiš, da bi se vse skupaj nehalo.''

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pri njegovem podvigu je šlo več kot za rekorden podvig, saj je želel z dogodkom ozaveščati o duševnem zdravju. Kot nekdanji marinec in agent se namreč zaveda, da je duševna bolezen pogosto stigmatizirana, skrbi pa ga predvsem visok delež samomorov. Zato je rekord podiral v telovadnici, ki pomaga ljudem, da se z vadbo lažje soočajo s psihičnimi težavami.

Plank: to je resnica o priljubljeni vaji
Preberi še
Plank: to je resnica o priljubljeni vaji

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394