Moskisvet.com
Mitja Mežnar

Šport

Kdo je Mitja Mežnar, nepričakovani junak dirke po Italiji?

M.S.
29. 05. 2023 14.00
0

Šport piše neverjetne zgodbe in kar nekaj takih sta v kolesarstvu spisala Primož Roglič in Tadej Pogačar. Nazadnje Roglič, ki je v velikem slogu dobil dirko po Italiji in kot prvi Slovenec osvojil rožnato majico.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Primož Roglič je postal veliki zmagovalec dirke po Italiji, potem ko je po epski predstavi na gorskem kronometru na Svete Višarje (Monte Lussari) predzadnji dan ''slekel'' rožnatega Gerainta Thomasa in doživel rožnate sanje.

Mitja Mežnar je je tako pomagal Primožu Rogliču, da je nadaljeval pot.
Mitja Mežnar je je tako pomagal Primožu Rogliču, da je nadaljeval pot. FOTO: Twitter

Nepričakovani junak 20. etape, ki se je odvijala kot najbolj napet triler, je bil 34-letni Mitja Mežnar, nekdanji smučarski skakalec – tekmovalne smuči je na klin obesil leta 2017 – in nekdanji Rogličev sotekmovalec v smučarskih skokih, ki je bil tisti, ki je poleg mehanika Rogliča spet spravil v pogon, čeravno mu je Primoževa mama pred etapo zabičala, da kapetana Jumbo Visme ne smejo porivati, saj je še živ spomin, ko je zaradi tega dobil kazenske sekunde.

Toliko je v zadnjem letu zaslužil Luka Dončić, ki sodi med najbogatejše mladeniče na svetu
Preberi še
Toliko je v zadnjem letu zaslužil Luka Dončić, ki sodi med najbogatejše mladeniče na svetu

Kranjčan se je na nepozabno soboto za slovenski šport znašel na pravem mestu ob pravem času, ko je pomagal Primožu, da je nadaljeval z vožnjo, potem ko se mu je na strmem odseku snela veriga. Da je šlo za neverjetno naključje, priča podatek, da se je etapa začela v Trbižu, kjer je Roglič dosegel svojo zadnjo zmago kot smučarski skakalec, ko je tam postal ekipni mladinski svetovni prvak, preden je presedlal med kolesarje. Uspeh je dosegel prav z Mežnarjem, Jurijem Tepešem in Robertom Hrgoto, ki danes vodi slovenske orle.

''S kolegom Matevžem Šparovcem sva se s kolesom odpravljala v Trbiž in pozneje peš na Svete Višarje. Tam sva sklenila Primožu nuditi podporo tudi na mestu, kjer to ni bilo dovoljeno za gledalce. Skrenila sva s poti in odšla v strm gozd. Bila sva tam, kjer je očitno bilo treba. Ko sem za ovinkom videl Primoža z okvaro in nogami na tleh, sem bil popolnoma presenečen. Kakšen šok je bil to šele za Primoža. Zelo sem vesel, da se je vse skupaj dobro izšlo. Pred tem smo bili ravno v navezi z njegovo mamo, ki nam je zabičala, da Primoža res ne smemo porivati, ampak situacija je bila, kakršna je bila.'' Mitja Mežnar za Val 202

Mežnar je v svetovnem pokalu debitiral 22. decembra leta 2007 v Engelbergu, prve točke za svetovni pokal pa osvojil skoraj leto dni kasneje v Trondheimu. Njegov najboljši izid v svetovnem pokalu je 16. mesto iz Sapora leta 2011. Leta 2017 mu je pripadla čast, da se je kot prvi podal po odskočni deski na planiški velikanki bratov Gorišek. Slovenske barve je branil na dveh svetovnih prvenstvih (2009 in 2011) ter enkrat na olimpijskih igrah (2010). Na zimski univerzijadi je leta 2013 osvojil bron z mešano ekipo. V svoji vitrini ima tudi dve zmagi v pokalu COC.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Ina Shai: ''V življenju je vredno tvegati za stvari, ki ti veliko pomenijo''
Preberi še
Ina Shai: ''V življenju je vredno tvegati za stvari, ki ti veliko pomenijo''
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382