Moskisvet.com
Martin Čater

Šport

Preplah! Slovenski alpski smučar bi skoraj treščil v srno!

A.P.
27. 11. 2019 13.23
0

Na divjad morajo biti te dni pozorni ne le vozniki, pač pa tudi alpski smučarji. Posebej smukači, ki se po belih strminah spuščajo s hitrostmi, ki krepko presegajo 100 km/h. Bližnje srečanje z njo je imel tudi slovenski alpski smučar, ki pa je k sreči četico srn opazil pravočasno in se izognil katastrofi.

Karavana alpskih smučarjev se je iz finskega Levija preselila v severno Ameriko, kjer jih ta konec tedna v kanadskem Lake Louisu čakata tekmi v smuku in superveleslalomu. Eden od adutov slovenske reprezentance bo tudi Martin Čater, ki se vrača po poškodbo, potem ko je bil preteklo zimo operiran zaradi poškodbe meniskusa, hrustanca in prednje križne vezi.

Martin Čater se je izognil katastrofi.
Martin Čater se je izognil katastrofi. FOTO: Profimedia

Z ostalimi reprezentanti se te dni pripravlja in formo pili v kanadski Panorami, kjer je prav Čater izmed vseh Slovencev – v konkurenci so še Boštjan Kline, Miha Hrobat, Klemen Kosi in Tilen Debelak – pokazal največ. A 26-letni Celjan bi bil lahko te dni v bolnišnici, če med vožnjo ne bi bil pozoren na dogajanje v okolici.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Med eno izmed voženj so ga namreč presenetile štirje jeleni, ki so zašli na progo, Slovenec pa jih je k sreči pravočasno opazil, zmanjšal hitrost in dopustil, da so varno prečkale progo, a se je ujele v past, saj jih je na drugi strani pričakala varnostna ograja. Zgodba je imela na koncu srečen epilog, a kaj lahko bi bilo tudi drugače.

Žiga Jelar: Vsakdo doživi dan, ko ne ve več, kje se ga drži glava
Preberi še
Žiga Jelar: Vsakdo doživi dan, ko ne ve več, kje se ga drži glava

Ste vedeli, da v Sloveniji vsak dan pod kolesi konča od 15 do 20 srn?! Zato vam polagamo na srce: vozite previdno in po predpisih.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382