Moskisvet.com
Nogomet

Šport

Poskrbite za kakovostno športno opremo za vaše najmlajše

M.S.
03. 10. 2022 05.00
0

Če imate tudi vi doma nadebudnega mladega nogometaša, poskrbite, da bo njegova vadba na igrišču varna in udobna.

Nogomet še vedno velja za enega najbolj priljubljenih športov nasploh, številne navdušence nad belim baletom pa ima tako med profesionalci in amaterji, velikimi in malimi ljubitelji brcanja žoge. Ko izbirate opremo za vaše najmlajše, je še posebej pomembno, da izberete opremo preverjene kakovosti, saj boste le tako poskrbeli za varnost in udobje otrok na igrišču.  Zavedati se morate, da je oprema s podpisom priznanih blagovnih znamk podkrepljena z znanjem strokovnjakov, ki so skozi vrsto let raziskovali in izpopolnjevali športno opremo, da bi ta kar najbolje zadostila potrebam igralcev na zelenici.

Nogomet
Nogomet FOTO: Arhiv naročnika

Poskrbite, da bodo kopačke zračne in udobne 

Zelo pomemben del opreme je obutev. Ko izbirate kopačke za otroke, naj bo njihova obutev udobna, zračna, predvsem pa varna. Na igrišču lahko kaj kmalu pride do neželenih zdrsov, zvinov in drugih poškodb, z ustrezno obutvijo pa lahko neželene padce preprečite ali pa vsaj zmanjšate. Najpomembneje je, da izberete ustrezno velikost kopačk. Preverite tabelo velikosti ob izbranem modelu obutve in natančno izmerite otrokovo nogo. Kopačke namreč ne smejo biti pretesne, saj bo to onemogočalo kakovostno igro otroka, obenem pa tudi prevelik model nikakor ni priporočljiv, saj lahko prav zaradi prevelikega čevlja pride do zvinov in podobnih poškodb. Izberite zračen material, v katerem se otrokova noga ne bo potila, zelo pomembno pa je tudi, da bo v kopačkah otroku udobno. Izbirate lahko med različnimi modeli in blagovnimi znamkami kopačk za otroke, večino odlikuje dober oprijem na mehkih in trših površinah, obenem pa zaradi posebnega zgornjega dela omogočajo optimalen oprijem stopala in dober stik z žogo. 

Izbiri golmanskih rokavic posvetite dovolj pozornosti

Čeprav velja beli balet za igro, v kateri prevladuje igra z nogami, pa vendarle ne gre zanemariti tudi zaščite rok. V primeru, da vaš otrok varuje vrata, bodo pomemben del njegove opreme predstavljale tudi ustrezne golmanske rokavice. Načeloma naj bi imel vsak vratar med svojo opremo vsaj dva para rokavic, in sicer ene za suhe in druge za deževne vremenske razmere. Preden se torej odločite za nakup rokavic, se prepričajte tudi, ali potrebujete rokavice za naravno ali umetno travo. Izbirate lahko med različnimi blagovnimi znamkami, modeli in velikostmi rokavic, izberite pa material, ki ne bo prepuščal vlage. Prav tako poskrbite, da bodo rokavice trpežne. Večina modelov, ki je v ponudbi, zagotavlja udobje in varnost najmlajših na igrišču, obenem pa omogoča dober oprijem žoge.

Sponzorirana vsebina

ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497