Moskisvet.com
Robert Kranjec - 7

Šport

Planica 2019: Robert Kranjec se poslavlja

STA/J.V.
20. 03. 2019 10.09
0

Letošnji planiški skakalni praznik bo imel še dodaten čustven naboj za Roberta Kranjca, ki bo sklenil kariero.

Dnevi med 21. in 24. marcem bodo zagotovo posebni in znova zapisani v zgodovino smučarskih skokov in športa v Sloveniji, saj bo zadnje polete v karieri opravil eden najboljših v tej disciplini. Robert Kranjec je na vlak v Ljubljani dobesedno poletel po zraku na ramenih pripadnikov slovenskega podmladka, najboljših dveh ta hip, Domna Prevca in Timija Zajca, ki sta vzornika slovenskih letalcev ponesla na zadnji tekmovalni konec tedna v karieri.

Timi Zajc: 'Priznam, da me je bilo strah'
Preberi še
Timi Zajc: 'Priznam, da me je bilo strah'
Svoj zadnji skok bo zagotovo opravil v soboto.
Svoj zadnji skok bo zagotovo opravil v soboto. FOTO: Damjan Žibert

"Odločil sem se, da je to moja zadnja pot do Planice, saj bom v Planici končal kariero. Načrt je, da bi bilo to v soboto, kako bo, bomo pa še videli," je uvodoma dejal 37-letni Kranjec.

"O koncu sem se zavestno odločil že januarja, pretehtalo je, ko sem začel ostajati doma. Nič mi ni padlo dol, vsak dan do danes sem treniral, a se ne vidim več, da bi lahko nadaljeval. Zdi se mi, da bi me preveč izčrpalo. Ponosen sem na svoje rezultate in na to, kar sem dosegel," pravi Kranjec, ki dodaja, da je v zadnjem času spet začel uživati v skokih, a da poti nazaj več ni, saj je vse razen enega dresa že vrnil nazaj v klub.

V Planico se je reprezentanca, kot zdaj veleva že tradicija, odpeljala z vlakom. Kranjec, ki bo v Planici še skušal izboljšati lasten svetovni rekord po številu poletov prek 200 metrov, trenutno je pri številki 206, bo v četrtkovih kvalifikacijah nastopil ob še enajstih slovenskih orlih.

Planica: Na seznam svetovnih rekorderjev sta uvrščena tudi dva Slovenca
Preberi še
Planica: Na seznam svetovnih rekorderjev sta uvrščena tudi dva Slovenca

Svoj zadnji skok bo zagotovo opravil v soboto, če ne na ekipni tekmi, pa po zadnjem poljskem skoku v prvi seriji, ko mu bo z zastavico zamahnila hčerka Pika. Na vprašanja, kako se bo potem osredotočil na skok, je odgovoril: "Ne vem? Ne vem, kako bomo to izpeljali. Mi je pa v Planici vedno super."

V Planici bodo poleg Kranjca, Zajca in Domna Prevca nastopali še Anže Semenič, Peter Prevc, Anže Lanišek, Jernej Damjan, Žiga Jelar, Jurij Tepeš, Tilen Bartol, Bor Pavlovčič in Jaka Hvala.

Dnevi med 21. in 24. marcem bodo zagotovo posebni in znova zapisani v zgodovino smučarskih skokov in športa v Sloveniji.
Dnevi med 21. in 24. marcem bodo zagotovo posebni in znova zapisani v zgodovino smučarskih skokov in športa v Sloveniji. FOTO: Damjan Žibert

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414