Moskisvet.com
Lora Klinc

Šport

Pisalo se je leto 2011: Rogličeva Lora razkrila, kako je Primož postal kolesar

A.P.
24. 10. 2019 10.55
0

Primož Roglič se te dni mudi na Japonskem, kjer ga z ekipo Jumbo Visme čaka kriterij Saitama, ekshibicijska dirki pod dežnikom agencije ASO, ki drži vse niti Toura. V deželi vzhajajočega sonca je nedavno potekala tudi gala prireditev, kjer je slovenskemu kolesarskemu asu Svetovna kolesarska zveza (UCI) ob koncu sezone svetovne serije podelila laskavo priznanje kot številki ena na svetovni jakostni lestvici.

Če smo neverjetno zgodbo in športno preobrazbo Primoža Rogliča iz smučarskega skakalca v profesionalnega kolesarja sprva spoznali le Slovenci, pa se je Kisovčan v le nekaj letih prelevil v kolesarja svetovnega kova, čigar zgodbo danes pozna vsak kolesarski zanesenjak. Še nekaj let nazaj je bil Roglič ne le neznanka v svetu kolesarstva, profesionalno kolesarstvo pa je bilo tudi njemu v veliki meri velika neznanka, saj se je športa lotil relativno pozno, a je zaradi izjemnih rezultatov hitro sedel za odraslo mizo in se je moral zakonitosti kolesarstva učiti v najbolj nasršenem kolesarskem žrelu.

Kdo je mladenič, ki Dončiću jemlje rekorde?
Preberi še
Kdo je mladenič, ki Dončiću jemlje rekorde?

A če  vsi poznamo športno plat zgodbe, kako je Primož postal kolesar, je ob dejstvu, da je bil Roglič tudi uradno razglašen za najboljšega kolesarja sezone, svoj vpogled v ''usodno'' dogajanje prispevala še njegova srčna izbranka Lora Klinc in mati njegovega prvega sinčka Leva, ko je objavila odlomek pogovora iz leta 2011.

Študentski dom v Ljubljani, 2011.

Rogla: "Pa po moje je to kolesarjenje moj šport."

Jaz, ki nočem da se pogovor s tem marsovčkom konča : "Hm, pa maš sploh kolo?"

Rogla: "Ne. Laufam pa velik. Jaz bi bil kolesar."

Jaz, kaj te naj rečem :"Okej. Jaz sem za. Kul."

Osem let kasneje. Idi v rit. (k temu je dodala smeške)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slovenski kolesarski as je pred dnevi tudi uradno sezono sklenil na vrhu lestvice kolesarske zveze UCI, potem ko so jo objavili po zaključeni zadnji postaji svetovne serije na Kitajskem. Roglič je v sezoni presežkov za katero zmanjka superlativov, zbral neverjetnih 4.705 točk. Sledi mu Francoz Julian Alaphilippe, ki ima za seboj prav tako izjemno sezono in je zbral 3.569 točk. Na tretjem mestu je končal Danec Jakob Fuglsang (3.472), četrti pa je zmagovalec Dirke po Franciji, Kolumbijec Egan Bernal (3.346). Peterico zaokrožuje zimzeleni in neuničljivi Španec Alejandro Valverde (3.297). Odkritje leta – Tadej Pogačar – je z 2.065 zbranimi točkami sezono sklenil kot 15.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382