Moskisvet.com
Slovo Petra Prevca v Planici

Šport

Ne bomo ga pozabili: Peter Prevc

V.H.
27. 03. 2024 04.00
0

Peter Prevc se je zapisal v slovenska srca, saj je s svojimi uspehi dolga leta razveseljeval vse po vrsti. Ob koncu svoje kariere se tako ponaša z izjemnimi rezultati, ki so lahko odličen navdih za nove mlade upe oziroma prihodnje generacije smučarskih skakalcev. Njegova zgodba je polna vzponov in padcev, hkrati pa je jasno, da so lastnosti, kot so vztrajnost, disciplina in osredotočenost, ključne, če želimo govoriti o vrhunskem športu.

Peter Prevc je navdih mnogih, saj je svoje življenje posvetil smučarskim skokom in se zaradi svojega talenta ter vloženega truda zavihtel na sam vrh. A to se ni zgodilo čez noč, niti po naključju, kot ne moremo reči, da je imel srečo, zagotovo pa je imel dovolj veliko željo – biti med najboljši.

Njegova nadarjenost in potencial nista ostala dolgo skrita. "15 let sem bil v športu, drugi so mi narekoval ritem, življenje, jaz sem se v bistvu samo prilagajal z urnikom," pripoveduje Peter Prevc. Goran Janus, trener Petra Prevca v obdobju 2011–2018: "Če pogledam celotno kariero, je vse skupaj zelo lepo funkcioniralo, tako zelo lepo počasi smo prehajali do vrhunskih rezultatov."

 

V svoji zavidljivi športni karieri je dosegel kar 24 zmag na tekmah svetovnega pokala, 62-krat se je zavihtel na stopničke, je dobitnik štirih olimpijskih medalj, prejel pa je tudi veliki in mali kristalni globus ter zlatega orla. Z nedeljsko tekmo v Planici je sklenil svojo pot smučarskega skakalca. "Zdaj se bo predvsem treba po vsem tem malo umiriti, se odpočiti in si narediti tudi kakšen načrt, kaj bomo v prihodnjih letih počeli." 

 

Šport

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382