Moskisvet.com
Slovenija - Turčija

Šport

Kaj lahko pričakujemo od letošnjega SP v odbojki?

M. A.
25. 08. 2022 05.00
0

Jutri se tako v Sloveniji kot na Poljskem začenja svetovno prvenstvo v odbojki za moške, tekme pa bomo spremljali tudi na POP TV, Kanalu A in na platformi VOYO. Skozi napeto dogajanje na igrišču bosta spretno krmarila tudi Matic Flajšman, ki bo dogajanje komentiral, Nataša Gavranić pa bo vse spremljala kar ob igrišču.

Matic Flajšman in Nataša Gavranić sta junaka, ki bosta v prihodnjih dneh tako kot številni Slovenci dihala za odbojko. Tekme, ki jih boste lahko spremljali tudi na POP TV, Kanalu A in VOYO, bo Matic komentiral, Nataša pa bo dogajanje spremljala kar ob igrišču. 'Komentiranje je brez dvoma posebne vrste novinarsko delo, nekakšna nadgradnja, potrebno je imeti občutek, kdaj uporabiti kak podatek, da bi popestril prenos. Po drugi strani je ogromno predpriprave, rekel bi, da skorajda več kot pri izdelavi raziskovalnega prispevka. Tu je še sodelovanje s strokovnim sodelavcem, s katerim se je potrebno dopolnjevati, ne pa skakati v besedo. Po tekmah, kot je bil polfinale zadnjega evropskega prvenstva na Poljskem, bi rekel še, da si utrujen in izčrpan od vsega tako zelo, kot da bi igral tekmo,' nam je pred začetkom prvenstva zaupal Matic, ki je prepričan, da lahko v Stožicah v prihajajočih dneh pričakujemo športne spektakle na ravni lige NBA: 'Leta 2019 smo začutili, kako je, ko odbojkarska mrzlica trese Slovenijo, zdaj bomo videli nadgradnjo tega. Glede na kakovost reprezentanc, stopnja višje, kar zadeva organizacijo, korak naprej v vseh pogledih. Za nameček bo po vzoru košarkarske lige NBA na voljo tudi posebej dragoceni sedež tik ob igrišču, t.i. first row.'

Čebulj po uspešni generalki: Držati se dogovora je ključna stvar
Preberi še
Čebulj po uspešni generalki: Držati se dogovora je ključna stvar

 'Odbojkarji navdušujejo zaradi svoje preprostosti na eni strani in povezanosti, ki jo ustvarjajo z gledalci, na drugi. Ta vez je neverjetna. V dobrem in slabem so z njimi, igralci pa so jim zato izjemno hvaležni. V Stožicah leta 2019 je kapetan izbrane vrste Tine Urnaut po uvrstitvi v finale vzel mikrofon uradnemu napovedovalcu, stopil na sredino igrišča in se zahvalil navijačem z besedami, da jim brez njih ne bi uspelo. In se jim zahvalil iz srca. Beseda hvala, ki jo vse preredko uporabimo, je bila izrečeno pred 12.000 gledalci. To le govori o tem, kdo so ti fantje, ki že komaj čakajo, da se odbojkarski spektakel, imenovan svetovno prvenstvo, začne,' še doda Matic.

Matic Flajšman
Matic Flajšman FOTO: POP TV

Da je biti del odbojkarskega spektakla v Stožicah v vlogi novinarke velika čast, se strinja tudi Nataša. 'To so tekme, ki jih športni novinarji ne pokrivamo vsak dan, zato tudi mi tovrstne dogodke z nestrpnostjo pričakujemo. Takšne redke priložnosti so zame nekakšen skok iz cone udobja, zato je prisotne tudi nekaj živčnosti, a tiste pozitivne, ki ponavadi k javljanju v živo iz nabito polne stoženske dvorane doda nekaj adrenalina (smeh),' nam pove Nataša, ki tudi sama pričakuje izjemno vzdušje, ki bo zajelo tudi tiste doma pred televizijskimi ekrani. 'Na pripravljalnih tekmah pred začetkom prvenstva z Egiptom, Turčijo in Iranom je naša izbrana vrsta dokazala, da so naša pričakovanja upravičeno visoka. Tudi vzdušje v reprezentanci, ki je pogosto lahko ključno, se mi zdi odlično. Komaj čakamo, da se začne!'

Nataša Gavranić
Nataša Gavranić FOTO: Instagram

Svetovno prvenstvo v odbojki letos gostita Poljska in Slovenija, trajalo pa bo med 26. avgustom in 11. septembrom. Tekme si boste lahko ogledali tudi na POP TV in Kanalu A, seveda pa prav tako tudi na VOYO. Za slovensko izbrano vrsto bomo prvič navijali že ta petek, 26. avgusta, ob 20.00 na POP TV, ko se bodo pomerili s kamerunsko ekipo.

 

Tekmo Slovenija - Kamerun spremljajte na POP TV ali VOYO v petek, 26. avgusta, ob 20.00.
Tekmo Slovenija - Kamerun spremljajte na POP TV ali VOYO v petek, 26. avgusta, ob 20.00. FOTO:

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376