Moskisvet.com
Daniel Scali

Šport

Nov nor Guinnessov rekord v držanju deske

A.P.
09. 09. 2021 05.00
1

Nekdanji ameriški marinec George Hood ni več lastnik Guinnessovega rekorda v vztrajanju v položaju deske, saj je njegov rekord iz leta 2020, ko je v njem vztrajal 8 ur, 15 minut in 15 sekund, za več kot eno uro izboljšal Daniel Scali.

Daniel Scali je postavil nov Guinnessov rekord v držanju deske. Avstralec je v položaju zdržal kar 9 ur, 30 minut in eno sekundo. O tem, za kako bizarno številko gre, priča podatek, da večina navadnih smrtnikov v položaju deske zdrži komajda eno minuto.

Rekorder! Bivši marinec v plank položaju zdržal več kot 8 ur!
Preberi še
Rekorder! Bivši marinec v plank položaju zdržal več kot 8 ur!

Danielu je to uspelo, čeprav trpi za kompleksnim regionalnim bolečinskim sindromom (KRBS), kronično progresivno boleznijo, za katero so značilni huda bolečina, otekanje in spremembe na koži, zato čuti v roki bolečino že ob rahlem dotiku. Bolezen ga spremlja od dvanajstega leta, ko so začeli njegovi možgani  po nesreči v poškodovano roko pošiljati napačne informacije. Težavo je skušal odpraviti s kompresijskimi rokavi, a bolj ali manj neuspešno. ''Bolečina je bila prisotna ves čas. Moje noge so otrpnile, kolena in stegna pa pekla. Za levo roko se mi je zdelo, da gori. A je bilo vredno,'' je po podvigu dejal Avstralec, ki se je nanj pripravljal več mesecev, tako da je v nedogled delal sklece in dvige trupa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vse skupaj je storil z dobrim namenom, saj je želel javnost ozavestiti o bolečinskem sindromu, zaradi katerega mnogi trpijo vsak dan. ''Na koncu so me prevzela čustva – čustva sreče in veselja. Dosegel sem cilj, postavil rekord in opozoril na KRBS. Želel sem dokazati, da lahko človek ne glede na situacijo, ne glede na bolečine doseže zastavljeni cilj, če je le predan temu. Če bi mi nekdo pred petimi leti dejal, da bom lastnik Guinnessovega rekorda, mu ne bi verjel. Takrat namreč niti nisem imel poguma, da bi sprejel tak izziv.''

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382