Moskisvet.com
Daniel Scali

Šport

Nor rekord! Toliko sklec je naredil v eni uri!

M.S.
23. 06. 2022 05.28
0

Daniel Scali je leta 2021 postavil svetovni rekord v planku, tokrat pa je zrušil še enega – v številu sklec v eni uri.

Daniel Scali je pred slabim letom postal lastnik Guinnessovega rekorda v vztrajanju v položaju deske (plank), potem ko je čas ustavil pri devetih urah 30 minutah in eni sekundi ter s tem za več kot eno uro porušil prejšnji rekord Georga Hooda. O tem podvigu si lahko več preberete TU, na tem mestu pa se dotaknimo Avstralčevega najbolj svežega rekorda, in sicer v številu sklec v eni uri.

75 kilometrov ceste asfaltirali v štirih dneh
Preberi še
75 kilometrov ceste asfaltirali v štirih dneh

Rekord je že uradno priznan (Scali je izziv opravil aprila), potem ko so strokovnjaki pregledali posnetek in preverili, ali so bili skleci izvedeni pravilno. Nova rekordna znamka znaša 3.182 sklec. Prejšnji rekord je bil 3.054 sklec. Pod to številko se je podpisal še en Avstralec, in sicer Jarrad Young, čigar rekord iz leta 2020 (2.806) je leta 2021 zrušil upokojeni marinec Tshane Johnson (3.050), a je še isto leto Avstralec nato ponovno izboljšal to znamko, ki pa je zdaj spet drugi najboljši rezultat na svetu. Športnik iz Adelaida se je izziva lotil z 12-sekundnimi ponovitvami in šestsekundnimi premori, med katerimi se je hidriral in zbral za svež komplet sklec. Rekord je postavil v drugem poizkusu.

Usain Bolt – najhitrejši Zemljan, ki je premikal meje človeške zmogljivosti
Preberi še
Usain Bolt – najhitrejši Zemljan, ki je premikal meje človeške zmogljivosti

Ne le zaradi izziva, Daniel je moral prenašati izjemne bolečine v desni roki, saj trpi za kompleksnim regionalnim bolečinskim sindromom (KRBS). Gre za kronično progresivno bolezen, za katero so značilne huda bolečina, otekanje in spremembe na koži, zato bolečino v roki čuti že ob rahlem dotiku. Spremlja ga od dvanajstega leta, ko so po nesreči začeli njegovi možgani v poškodovano roko pošiljati napačne informacije. Pomaga si s kompresijskimi rokavi, a ti kaj dosti ne pomagajo, saj ima med vadbo občutek, da mu roka gori. ''Zelo sem ponosen, da je bil prav vsak sklec, ki sem ga naredil, priznan.''

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

''S podiranjem rekorda v planku sem želel dokazati sebi, da zmorem kljub nenehni nevropatski bolečini, ta poskus pa sem sprejel zato, da to dokažem tudi drugim. Če verjameš, da lahko nekaj narediš, ga tudi boš.'' Med ženskami rekord drži Avstralka Eva Clarke, ki je leta 2014 v eni uri naredila 1.206 sklec.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 342