Moskisvet.com
Nogometaši z največ lovorikami

Šport

Nogometaš z največ osvojenimi lovorikami je …

A.P.
16. 05. 2019 06.41
0

Ni Lionel Messi, ni Cristiano Ronaldo, ni Ryan Giggs, ni Andres Iniesta, ni Pelé, ni Maradona, ni Zlatan Ibrahimović. Vsi ti nogometaši po številu osvojenih lovorik v hrbet gledajo nogometaša, ki je pri 36 letih še vedno lačen lovorik. Če sta Messi in Ronaldo stroja za doseganje zadetke in kralja večine lestvic, pa je kralj lovorik (zaenkrat) Brazilec Dani Alves.

Resda je Cristiano Ronaldo nedavno postal prvak z Juventusom in prvi nogometaš z naslovom državnega prvaka v Angliji (Manchester United), Španiji (Real Madrid) in Italiji, pa ne kraljuje na lestvici nogometašev z največ osvojenimi lovorikami. Na vrhu tudi ni Lionel Messi, ki je z Barcelono nedavno osvojil že svoj deseti naslov najboljšega v Španiji, v zadnjih petnajstih letih pa se je Argentinec v vseh tekmovanjih z Blaugrano razveselil kar 34 lovorik. Sodeloval je pri več kot tretjini od 91 lovorik, ki jih je Barcelona osvojila v 121-letni zgodovini! Do konca sezone lahko doda še eno. A tudi to ne bo dovolj, da bi vladal na lestvici nogometašev z največ osvojenimi lovorikami. Na eni redkih lestvic, kjer ne kraljujeta ne Messi ne Ronaldo, je na vrhu Messijev nekdanji soigralec Dani Alves, ki je nedavno s pariškim PSG-jem pokoril konkurenco v prvi francoski ligi Ligue 1 in s tem osvojil že svojo 42. lovoriko v 20-letni profesionalni karieri, kar je rekordna znamka v sodobnih časih.

Dani Alves je najbolj okiteni nogometaš na svetu.
Dani Alves je najbolj okiteni nogometaš na svetu. FOTO: Profimedia

36-letni Brazilec je 23 lovorik osvojil z Barcelono, 5 s Sevillo, tri z brazilsko reprezentanco, tri z brazilskim klubom Esporte Bahia, dve pa je v vitrino pospravil z Juventusom. S tem dosežkom je vzel primat Egipčanu Hossamu Hassanu, ki je kot za stavo zbiral lovorike s kluboma Ahly SC in Zamalek in jih do upokojitve leta 2007 zbral 41.

Največji športnik vseh časov je Lionel Messi
Preberi še
Največji športnik vseh časov je Lionel Messi

Dosežek Alvesa pa ima zvezdico, kajti naslovi z Bahio so vprašljivi, saj so bili doseženi na regionalni in ne državni ravni, prav tako mu mnogi v ta seštevek ne štejejo naslov svetovnega prvaka, ki ga je osvojil z brazilsko reprezentanco do 20 let. Ne glede na to je njegovo število osvojenih trofej impresivno.

Nekoč prijatelja, danes tekmeca.
Nekoč prijatelja, danes tekmeca. FOTO: Profimedia

Nogometaši z največ osvojenimi lovorikami na najvišji ravni:

12.  Wael Gomaa, Egipt (30x Al Ahly, 3x Egipt) – 33

11. Vitor Baia, Portugalska (27x FC Porto, 6 x FC Barcelona) – 33

10. Zlatan Ibrahimović, Švedska (4 x Ajax, 2 x Juventus, 5 x Inter Milan, 5 x FC Barcelona, 2 x AC Milan, 12 x Paris Saint-Germain, 3 x Manchester United) – 33

9. Aleksandr Šovkovski, Ukrajina (Dinamo Kijev) – 34

8. Lionel Messi, Argentina (FC Barcelona) – 34

7. Ryan Giggs, Wales (Manchester United) – 34

6. Kenny Dalglish, Škotska (9 x Celtic, x 25 Liverpool) – 34

5. Andres Iniesta, Španija (32 x FC Barcelona, 3 x Španija) – 35

4. Maxwell, Brazilija (1 x Cruzeiro, 5 x Ajax, 5 x Inter Milan, 10 x FC Barcelona, 15 x Paris Saint-Germain) – 36

3. Ibrahim Hassan, Egipt (25 x Al Ahly, 1 x Al Ain, 10 x Zamalek, 1 x Egipt) – 37

2. Hossam Hassan, Egipt (25 x Al Ahly, 1 x Al Ain, 10 x Zamalek, 5 x Egipt) – 41

1. Dani Alves, Brazilija – 42*

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382