Moskisvet.com
Jaromir Jagr

Šport

Neuničljivi Jagr je tudi pri 47 letih prava ''zver''

A.P.
17. 10. 2019 08.32
0

Številni športniki po 30. letu začenjajo razmišljati o športnem pokoju, potem pa so tu fenomeni, kot so smučarski skakalec Noriaki Kasai, košarkar Vince Carter in biatlonec Ole Einar Bjorndalen, ki so svojo kariero potegnili ne le globoko v trideseta, pač pa bili konkurenčni tudi po dopolnjenem štiridesetem letu starosti. V klub neuničljivih sodi tudi legendarni češki hokejist Jaromir Jagr, ki tudi pri 47 še vedno zabija gole in deluje fit kot 20-letnik.

Legendarni hokejski zvezdnik Jaromir Jagr se te dni poslovno mudi v Las Vegasu, vmes pa si je privoščil tudi kratek oddih na bazenu in osupnil svet s svojim mišičastim telesom, ki prav nič ne kaže znakov staranja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Češki hokejist je večji del svoje hokejske kariere preživel v najmočnejši hokejski ligi na svetu NHL, ki jo je dokončno zapustil leta 2018 in se nato vrnil na staro celino. Češki veteran danes nosi dres matičnega kluba HC Kladno, čigar predsednik in solastnik je od leta 2011 in ki ga je aprila iz druge lige popeljal v češko Extraligo, potem ko je na odločilni tekmi zabil štiri gole.

LA Kings našli krivca za porazne sezone: kriva je Taylor Swift!
Preberi še
LA Kings našli krivca za porazne sezone: kriva je Taylor Swift!

Onstran Atlantika je Jagr dvakrat dvignil Stanleyjev pokal, in sicer davnega leta 1991 in 1992, nazadnje pa je igral za Plamena iz Calgaryja. ''Čeprav sem zelo razočaran, da se zaradi številnih okoliščin stvari niso obrnile tako, kot smo si želeli, sem hvaležen ekipi, vodstvu in navijačem Calgaryja, da so me sprejeli odprtih rok,'' je dejal, potem ko je NHL karieri dokončno pomahal v slovo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zimzeleni hokejist hrama slavnih je v dolgoletni karieri nosil dres ekip Pittsburgh Penguins, Washington Capitals, New York Rangers, Philadelphia Flyers, Dallas Stars, New Jersey Devils, Boston Bruins, Florida Panthers in Calgary Flames, v ligi NHL pa je bila kar trikrat razglašen za najkoristnejšega igralca lige (MVP), petkrat pa je bil tudi najboljši strelec lige NHL, medtem ko je na tekmi vseh zvezd (All-Star) zaigral osemkrat. Je eden redkih hokejistov s t. i. trojno krono, saj je poleg Stanleyjevega pokala s češko reprezentanco postal tudi svetovni prvak (2005, 2010) in olimpijski zmagovalec (1998). Med Čehi je to uspelo le še Jiříju Šlégru. V času igranja v ligi NHL se je za nekaj let vrnil v Evropo – z Rangersi ni našel skupnega jezika glede podaljšanja pogodbe – in med letoma 2008 in 2011 igral za ruski Avangard Omsk, potem pa se vrnil v ZDA k Letalcem iz Philadelphie.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na draftu so ga sicer leta 1990 kot petega izbrali Pingvini, svoj debi onkraj luže pa je doživel pri vsega 18 letih. V ligi NHL je na 1733 tekmah zabil 766 golov (tretji na večni lestvici) in je s 1.921 zbranimi točkami drugi na večni lestvici. Pred njim je le Wayne Gretzky z neulovljivimi 2.857 točkami.

Češka skupina Težkej Pokondr je Jagru leta 2018 posvetila tudi pesem Jarda Jágr, in sicer priredbo znamenite skladbe iz filma Rocky (Silvester Stalone), Eye of the Tiger skupine Survivor.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382