Moskisvet.com
Največji športnik vseh časov

Šport

Največji športnik vseh časov je Lionel Messi

A.P.
26. 04. 2019 11.02
0

Največji športnik vseh časov je Lionel Messi. Tako je odločila spletna anketa GiveMeSport, ki je ne le presekala gordijski vozel, ki se mu reče Messi-Ronaldo, ampak končala debato o tem, kdo je najboljši športnik nasploh.

Kdo je boljši, Messi ali Ronaldo? Argentinec in Portugalec že več kot desetletje vladata nogometnemu svetu, nogometni navdušenci pa se ne morejo zediniti, kdo je boljši. Podobna situacija vlada v košarki, pa še kje.

Mnogo športov je dalo izjemne posameznike, ki so odstopali od konkurence. Pele, Messi, Ronaldo, Roger Federer, Martina Navratilova, Michael Jordan, Serena William, Michael Phelps, Mohamed Ali in Michael Schumacher, je samo nekaj športnih imen, ki je spisala ali še piše športno zgodovino.

Muhammad Ali se je poslovil leta 2016.
Muhammad Ali se je poslovil leta 2016. FOTO: Profimedia

Po vzoru športa, GiveMeSport ni opravil klasične ankete, ampak anketo s skupinskim delom in na izločanje. Nominirano šestnajsterico športnikov je razdelil v štiri skupine. Prvo so sestavljali Lewis Hamilton, Roger Federer, Floyd Mayweather in Serena Williams. Drugo Phil Taylor, Michael Phelps, Tom Brady in Lionel Messi.

Tretjo Tiger Woods, Cristiano Ronaldo, Martina Navratilova in Michael Jordan.

Četrto so tvorili LeBron James, Michael Schumacher, Pele in Muhammad Ali. Iz vsake skupine sta napredovala zmagovalec in drugouvrščeni. V prvi je slavil Federer, v drugi Messi, v tretji Ronaldo in v četrti Ali.

V finale sta se napredoval Messi in Ali. Slednji je v polfinalu knockavtiral Federerja, Ronalda in Phelpsa, Messi pa Jordana, Williamsovo in Peleja.

Lionel Messi tedensko prestavlja mejnike.
Lionel Messi tedensko prestavlja mejnike. FOTO: Profimedia

V finalu je Argentinec zmagal za las. Na Facebooku je namreč dobila 51 % od 240,800 glasov. Na Twitterju je bila situacija podobna in sicer 53 % proti 47 % v korist Messija.

Je Messi dobil naslednika? Identični mojstrovini mladeniča, ki sta osupnili nogometni svet
Preberi še
Je Messi dobil naslednika? Identični mojstrovini mladeniča, ki sta osupnili nogometni svet

Seveda ta anketa ne bo končala debat o tem, kdo je najboljši športnik vseh časov, ampak jih bo po vsej verjetnosti še dodatno razvnela. Koga pa bi vi postavili na vrh?

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382