Moskisvet.com
Najdlje trajajoča nogometna tekma

Šport

Najdlje trajajoča nogometna tekma v zgodovini je trajal kar teden dni!

A.P.
06. 06. 2019 09.32
0

Dva amaterska nogometna kluba iz Nemčije sta postavila nenavaden svetovni rekord, potem ko so njuni nogometaši od 29. maja do 5. junija neprekinjeno tekli za žogo in se v Guinnessovo knjigo rekordov vpisali kot nosilci rekorda za najdlje trajajočo nogometno tekmo v zgodovini.

Amaterski nogometni ekipi iz jugozahoda Nemčije sta postavili Guinnessov rekord v najdlje trajajoči nogometni tekmi v zgodovini. Tekma med ekipama Sportfreunde St. Wendel-Winterbach in Thank God it's Friday Event Club je trajala kar 168 ur oz. 10.080 minut (en teden)!

Dončić je skušal podreti nenavaden rekord
Preberi še
Dončić je skušal podreti nenavaden rekord

Tekma je bila odigrana med 29. majem in 5. junijem, prejšnji rekord iz leta 2016, ki sta ga držali angleški ekipi, pa je padel že 3. junija. Nemški nogometaši so kar za 60 ur popravili staro znamko kluba Heartbeat United FC (108 ur in 2 minuti), kljub neverjetni dolžini pa sta se ekipi razšli z neodločenim izidom. Rezultat je bil visokih 1802:1802.

Za spremljanje te tekme bi potrebovali precej več kot le vrečko čipsa in kozarec piva.
Za spremljanje te tekme bi potrebovali precej več kot le vrečko čipsa in kozarec piva. FOTO: Dreamstime

"Prejšnji rekord smo želeli preseči za čim več ur, da nikomur ne bi prišlo na kraj pameti, da bi ga skušal podreti," je dejal organizator dogodka Thomas Handle. Za dosego rekorda so malce prikrojili nogometna pravila. Vsako ekipo je namreč sestavljalo 18 nogometašev, ki jim je vsako uro pripadal petminutni odmor, a igrišča v času trajanja tekme niso smeli zapustiti. Rekord s strani Guinnessove komisije še ni uradno priznan.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382