Moskisvet.com
Ion Tiriac

Šport

To je najbogatejši športnik vseh časov, ima 32 nezakonskih otrok

E.R.
17. 05. 2024 03.00
0

Pod palcem pa dve milijardi.

Šport

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vsako leto potekajo razprave o tem, kdo je bogatejši, Cristiano Ronaldo ali Lionel Messi. Podobno se v svetu tenisa pogovarjajo o Rogerju Federerju in Novaku Đokoviću. Vendar pa je najbogatejši športnik vseh časov Ion Tiriac, njegov zaslužek pa ocenjujejo na 2,1 milijarde dolarjev oziroma 1,94 milijarde evrov. Prav tako je edini nekdanji športnik, ki se je uvrstil na lestvico milijarderjev, piše Stil. Najbogatejši Romun je nekdanji teniški igralec, danes je star 84 let in ima bogastvo, o katerem mnogi sanjajo.

Veliko slavje za Novaka Đokovića
Preberi še
Veliko slavje za Novaka Đokovića

Denarja pa si ni prislužil samo s tenisom, še posebej ne s turnirji, saj jih resnici na ljubo v karieri ni osvojil veliko. Leta 1970 je zmagal na turnirju v Münchnu, istega leta pa je osvojil pokal v dvojicah na Roland Garrosu. Precej uspešnejši je bil v dvojicah in tako osvojil 22 naslovov, skoraj ves denar pa je zaslužil po športni karieri .

Pred nekaj leti je bil na Forbesovi lestvici na 1876. mestu, letos pa se je povzpel na 1545. mesto.

Ostal je v teniškem poslu in se preselil v Zahodno Nemčijo, ko je še obstajal Berlinski zid. Postal je agent plavolasega talenta Borisa Beckerja. Nato je začel prevzemati številne licence in organizirati turnirje po Evropi .

Bil je uspešen agent številnih teniških igralcev, s tem odlično zaslužil, pravo bogastvo pa je dobil šele po devetdesetih. Po padcu režima Nicolaeja Ceauescuja se je Tiriac vrnil v Romunijo in uporabil svoje stike iz Nemčije, da je postal predstavnik Metro AG (poslovna trgovina) in nato Mercedesa.

Znano je, kdo bo podedoval njegove milijone
Preberi še
Znano je, kdo bo podedoval njegove milijone

Ustanovil je prvo zasebno banko v Romuniji, ki nosi simbolično ime – 'Tiriac Bank'. Izkazalo se je, da je bila to najboljša poteza v njegovem življenju. Bogastvo je raslo in Ion je premeteno razširil posel. Podjetje 'Tiriac holding' ima danes pod svojim okriljem tudi prodajalne avtomobilov, zavarovalništvo, maloprodajo in zasebna letala.

Danes zaposluje približno 20 tisoč ljudi in je direktor turnirja masters v Madridu, ki ga želi dvigniti na raven grand slama.

Na računu ima milijone, a javno prosjači za denar
Preberi še
Na računu ima milijone, a javno prosjači za denar

Po poročanju Forbesa ima Tiriac zbirko avtomobilov in motornih koles, ki vključuje več kot 400 modelov, vključno z avtomobili, ki so bili prej v lasti Al Caponeja, Sammyja Davisa Jr. in Eltona Johna. Znan je tudi po različnih donacijah v humanitarne namene.

'Mačo' podobi se niso mogle upreti številne lepotice. Prvi zakon z rokometašico Eriko Braedt je trajal le dve leti. Z manekenko Micket von Isenburg ima sina Iona mlajšega, ki zdaj vodi 'Tiriac holding'. Z egipčansko novinarko Sophie Ayad je imel hčerki Karim Mihai in Ioano Natalijo. In sam pravi, da ima poleg njiju še 32 nezakonskih otrok iz številnih ljubezni.

Znan je tudi kot boter Lepe Brene in Boba Živojinovića.

Ponujajo 'Beli VIP'. Veste, kaj je to?
Preberi še
Ponujajo 'Beli VIP'. Veste, kaj je to?

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: sportlife.story.hr

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497