Moskisvet.com
Lionel Messi

Šport

Messijeva ljubezenska zgodba in tragedija, ki ga je zbližala z Antonelo

A.P.
12. 08. 2021 06.00
0

34-letni Lionel Messi velja za enega največjih, če ne največjega nogometaša vseh časov. Kar 17 let je ta velemojster nogometa igral za prvo ekipo Barcelone in zanje redno zabijal in podajal. Če so bili goli in asistence zvezda stalnica v njegovi karieri, ki jo bo nadaljeval v Parizu pri PSG-ju, je zvezda stalnica tudi njegova srčna izbranka Antonela Roccuzzo.

Zakaj Messi uvodne minute žoge niti ne povoha?
Preberi še
Zakaj Messi uvodne minute žoge niti ne povoha?

33-letna Antonela Roccuzzo je Messijeva ljubezen iz ranega otroštva. Par se je spoznal v Argentini in še preden je mali Argentinec leta 2000, pri rosnih trinajstih, odšel v Katalonijo in začel pisati nepozabno nogometno zgodbo, ki je po 21 letih dobila svoj konec, vsaj ko gre za igranje za Blaugrano.

Messi in Antonella se poznata že od malih nog, po njegovem odhodu v Španiju pa ju je ponovno zbližala tragedija.
Messi in Antonella se poznata že od malih nog, po njegovem odhodu v Španiju pa ju je ponovno zbližala tragedija. FOTO: Profimedia


Tako se je na obtožbe navijačev odzval Dragić
Preberi še
Tako se je na obtožbe navijačev odzval Dragić

Par se je spoznal v njunem rojstnem mestu Rosario prek skupnega prijatelja Lucasa Scagliaja, ki je z Messijem igral v mladinskih vrstah nogometnega kluba Newell’s Old Boys. Ko je ta Messija poleti povabil k sebi domov, je tam srečal njegovo sestrično – Antonelo. Takoj sta se ujela in se zbližala že pri devetih letih. Že od samega začetka sta si izkazovala obojestransko naklonjenost in pošiljala ljubezenska pisma.

Legenda Barcelone bo po novem zabijala za Parižane.
Legenda Barcelone bo po novem zabijala za Parižane. FOTO: Profimedia
Je to mogoče? Gol Messija čista kopija Maradonovega gola izpred 27 let
Preberi še
Je to mogoče? Gol Messija čista kopija Maradonovega gola izpred 27 let

Ko je pri enajstih Messi dobil klic iz Barcelone in je načrtoval selitev v Španijo, je bil prepričan, da je njunega razmerja konec. Leta 2000 ju je prevelika razdalja razdružila, kljub temu pa je Antonela, ki je ostala doma in tam še naprej hodila v šolo, pomagala mami v njeni trgovini ter spoznala drugega, ohranila stik z Messijem. Mali Gavec je karierno hitro napredoval in na velikem odru eksplodiral leta 2004. Vse ostalo je zgodovina. Do danes je za Barcelono zabil 672 golov in z njo osvojil 27 lovorik, od tega štirikrat Ligo prvakov.

10 pravil, ki jim je sledil Messi, da je postal najbolje plačani nogometaš na svetu
Preberi še
10 pravil, ki jim je sledil Messi, da je postal najbolje plačani nogometaš na svetu

Kmalu za tem, ko je začel redno polniti svojo nogometno statistiko, je slišal za tragedijo svoje bodoče žene. Ta je leta 2005, v času, ko je študirala dentalno medicino, v prometni nesreči, ki jo je zakrivil pijani voznik, izgubila najboljšega prijatelja. Messi je tedaj nemudoma odletel v Argentino, da bi potolažil Antonelo, ki se jo je lotila depresija, pojavile pa so se tudi težave doma, prav tako je pustila šolo. Tragedija je par ponovno zbližala in ko si je Antonela psihično opomogla, so se ponovno prebudile strasti in Antonela se je odločila, da Messiju leta 2008 sledi v Španijo. Njen bivši fant ni bil pretirano razočaran, ko ga je pustila, saj je dejal: ''Če me je že morala zapustiti, me je vsaj zaradi Messija''.  Svojo zvezo sta javno potrdila leta 2009 in prvič postala starša tri leta kasneje, ko se jima je rodil Thiago. Med rojstvom Matea leta 2015 in Cira tri leta kasneje, sta se tudi poročila (2017), in sicer v svojem rojstnem kraju.

Zaradi Messija imajo ti igralci doživljenjsko rento
Preberi še
Zaradi Messija imajo ti igralci doživljenjsko rento
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Ni pustila, da bi Michael umrl
Preberi še
Ni pustila, da bi Michael umrl

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394