Moskisvet.com
Lionel Messi, tekma za tretje mesto COPA

Šport

Messi vs. Ronaldo: Argentinec s tem dejanjem odločil večno debato o najboljšem nogometašu

A.P.
09. 07. 2019 06.49
4

Brazilija je v nedeljo prvič po letu 2007 osvojila južnoameriški pokal Copa America, potem ko je na domači Maracani v Riu de Janeiru v finalu premagala Peru s 3 : 1. S tem je petič na domačih tleh pokorila konkurenco, skupaj pa že devetič. A bolj kot slavje Brazilcev odmevata bes in sporen rdeči karton Lionela Messija, šele drugi v karieri tega nogometnega Mozarta. Ne bomo se spuščali v debate o tem, ali je bil karton upravičen ali ne, zato pa je dvoboj z Garyjem Medelom, s katerim sta si prislužila predhoden odhod pod prho, dodal pomemben argument k večni debati, ki razdvaja in buri strasti nogometnih navdušencev – kdo je boljši, Lionel Messi ali Cristiano Ronaldo?

Ko primerjamo dosežke čarodeja Lionela Messija in maestra Cristiana Ronalda, je težko izluščiti zmagovalca, debata kdo je boljši, pa verjetno ne bo nikoli potihnila, niti dobila enoznačnega odgovora. Njuna statistika je v vseh pogledih impresivna, mi pa se bomo enkrat za vselej postavili na stran Messija.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Čeprav je z Argentino na Copi nedavno osvojil ''zgolj'' bron – v tekmi za tretje mesto je z 2 : 1 odpravila Čile, s katerim se je nazadnje dvakrat srečala v finalu tega južnoameriškega prvenstva in vedno potegnila kratko – ki pa ga je zavrnil in za tem še enkrat dodobra okrcal tekmovanje – za razliko od Ronalda še vedno ostaja brez lovorike na reprezentančnem nivoju – pa smo ga postavili na tron zaradi enega preprostega dejanja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ko se je med slovitim Gavčem in Garyjem Medelom – ta si je med nasprotniki Messija pridobil veliko simpatij, na drugi stran pa nakopal gnev številnih oboževalcev argentinskega nogometnega boga – zaiskrilo in je Čilenec z glavo in telesom silovito napadel Messija, ta ni padel kot pokošen in simuliral bolečine, kar bi po vsej verjetnosti storil sicer fizično precej bolj čvrsti Ronaldo. Je zaradi tega ''večji'' od Ronalda? Ko statistika ne more odločiti, pride na plano človeški faktor in v tem elementu je Argentinec po našem skromnem mnenju vsekakor pred Portugalcem. Nihče namreč ne mara ''jokic'' in hlinjenja bolečine, Ronaldo pa redno skrbi tudi za filmske vložke. Morda pa bo po športni karieri zaplaval v svet sedme umetnosti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Messi je bil po tekmi za tretje mesto kljub zmagi vidno razočaran: "Mislim, da sem danes prejel rdeči karton zaradi mnenj o sodnikih pred tekmo. To je sramota," ni bil prizanesljiv sicer vedno diplomatski prvi zvezdnik Barcelone, ki redko išče vzroke za slab rezultat drugje kot pri sebi in svoji ekipi. Nadalje je še pojasnil, zakaj ni odšel po medaljo. ''Nisem želel vzeti kolajne za tretje mesto, saj ne želim biti del te korupcije."

Nori zaslužki! To so najbolje plačani športniki!
Preberi še
Nori zaslužki! To so najbolje plačani športniki!

Spomnimo, da so bili Argentinci v polfinalni tekmi proti Braziliji domnevno oškodovani. Tudi takrat je Argentinec zlival gnojnico po organizatorju: ''Skozi celoten turnir so sodniki piskali brezvezne roke, enajstmetrovke in prekrške, danes pa so po neki čudni logiki zavračali uporabo VAR-a,'' je bruhal Messi in dodal, da za vsem skupaj stojijo Brazilci, ki da imajo preveč moči v južnoameriški nogometni zvezi (CONMEBOL).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

CONMEBOL mu sicer ni ostal dolžan in je obsodil "neprimerne obtožbe, ki nimajo osnove in stvarne podlage. V nogometu kdaj zmagaš in kdaj izgubiš. Eden od osnovnih temeljev pa je fair play, da se sprejme končni izid ter da se spoštuje odločitve sodnikov." A zveza je šla dlje od besed in vodstvo razmišlja o kazni, ki da si jo zaradi obtožb zasluži Messi. V njenih pravilih je namreč zapisano, da nogometaši in drugi nogometni delavci ne smejo blatiti zveze, saj jim v nasprotnem primeru grozi kazen tudi do dveh let neigranja za reprezentanco. Bo Messijev dolg jezik zvezdnika stal nastopa na prihodnji Copi, ki ga bosta gostili Argentina in Kolumbija?

Tiho niso ostali niti nekateri brazilski reprezentanti. "Težko je to komentirati. Messi je dober človek, a njegove besede naši ekipi niso bile všeč. Tudi sami smo na svetovnem prvenstvu proti Belgiji izgubili zaradi sodniških napak. Poleg tega so se dogajale napake v njegovo korist, ko je igral za Barcelono. Takrat nisem slišal, da bi govoril o korupciji," je žogico v argentinski tabor vrnil brazilski branilec Thiago Silva.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382