Moskisvet.com
Lione Messi

Šport

Messi priznal, da je želel zapustiti Barcelono

A.P.
09. 10. 2019 11.40
3

Barcelono brez Lionela Messija si je danes težko predstavljati, a prav lahko bi bila danes Blaugrana neko povsem drugo moštvo. Argentinski nogometni zvezdnik je prvič spregovoril o tem, da je želel zapustiti Barcelono. A to ni bilo tedaj, ko je Pep Guardiola v svoje vrste zvabil Zlatana Ibrahimovića in se je Messi počutil odvečen člen, pač pa leta 2017, ko ga je špansko vrhovno sodišče zaradi davčnih nepravilnosti obsodilo na 21 mesecev pogojne kazni in je menil, da se mu je godila krivica.

Lionel Messi je za RAC1 priznal, da je leta 2017 zaradi davčnega spora s španskimi oblastmi razmišljal o odhodu iz Barcelone in želel zapustiti Španijo. Edini razlog, da je ostal, je bilo, da na mizi ni imel pravih ponudb drugih klubov, kar je presenetljivo, saj gre po prepričanju mnogih za najboljšega nogometaša na svetu, ki si ga v svojih vrstah želi vsak klub, a po drugi strani je Messi eden tistih redkih nogometašev, ki želi ostati zaprisežen enemu klubu.

Lionel Messi je tudi v tej sezoni že odprl svoj ''račun'' v španski ligi. Nazadnje je zadel s prostega strela.
Lionel Messi je tudi v tej sezoni že odprl svoj ''račun'' v španski ligi. Nazadnje je zadel s prostega strela. FOTO: Profimedia

Messi že svojo celotno profesionalno kariero igra za katalonsko moštvo in nikoli ni skrival, da želi pri Barceloni tudi skleniti svojo nogometno pot, a burno poletje leta 2017 bi lahko stvari postavilo na glavo. ''Po sporu s finančnim ministrstvom sem želel oditi. Nisem želel zapustiti Barce, pač pa Španijo. Prepričan sem bil, da so z menoj ravnali krivično, zato nisem želel ostati. A nikoli nisem prijel uradne ponudbe, saj so vsi vedeli, da želim ostati tu,'' je razlog, da je ostal na Iberskem polotoku navedel Messi, ki mu v tistem obdobju ni bilo lahko.

Messi v Barceloni in Argentini uživa status božanstva.
Messi v Barceloni in Argentini uživa status božanstva. FOTO: Profimedia

''To je bilo težko obdobje zame in za mojo družino, saj ljudje niso zares vedeli, kaj se dogaja. Bilo je zelo težko, a še dobro, da so bili moji otroci majhni in tega niso dojemali.''

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Messi je ostal in v dresu Blaugrane danes igra že 16. sezono zapored. Od svojega debija novembra leta 2003 je za Katalonce zabil že 604 gole na 692 tekmah. Pa obstaja možnost, da kdaj odide? ''Moja ideja je, da z družino ostanemo tukaj. Na eni strani zaradi mojega statusa v klubu in kaj čutim do njega, po drugi pa zaradi dobrega počutja v mestu, zaradi otrok in ker ne želim zapustiti prijateljev.''

Messi je dejal, da z očetovim početjem ni bil seznanjen.
Messi je dejal, da z očetovim početjem ni bil seznanjen. FOTO: Profimedia

Za kaj je pravzaprav šlo leta 2017? Tako kot kopica drugih nogometašev, se je moral tudi Lionel Messi ukvarjati z obtožbami na račun utaje davkov. Pred dvemi leti ga je vrhovno sodišče njega skupaj z očetom Jorgejem, ki je skrbel za njegove finančne zadeve, spoznalo za kriva utaje davkov v Španiji v višini 4,16 milijona evrov med letoma 2007 in 2009.

Je lagal? Ronaldo nikoli ni glasoval za Messija!
Preberi še
Je lagal? Ronaldo nikoli ni glasoval za Messija!

Messi se je tedaj na sodišču branil, da s tem ni bil seznanjen in da ničesar ni vedel o finančnih zadevah, saj se je ves čas posvečal zgolj nogometu ter da je le podpisoval pogodbe, ne da bi jih prej prebral. Tako mu je je na podlagi mnenj pravnih svetovalcev svetoval oče, ki mu je povsem zaupal, a na zagovoru ni bil uspešen.

Lionel in Jorge na sodišču leta 2017.
Lionel in Jorge na sodišču leta 2017. FOTO: Profimedia
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382