Moskisvet.com
Lionel Messi

Šport

Messi pojasnil, zakaj se ne šopiri kot Ronaldo

A.P.
17. 10. 2019 12.45
4

Vsak ljubitelj nogometa ve, da je Lionel Messi precej redkobeseden in se ne hvali s svojimi preteklimi dosežki, kot to na primer počneta Cristiano Ronaldo, med katerima v vseh statističnih prvinah vedno vlečejo vzporednice, ali kot to počne bahavi Zlatan Ibrahimović. Kot sam pravi, pusti, da namesto besed govorijo njegova dejanja. In če pri komu dejanja govorijo sama zase, je to definitivno argentinski bog nogometa.

Zvezdnik Barcelone in kralj Nou Campa, Lionel Messi, ki je te dni prejel že svojo šesto zlato kopačko, nagrado za najboljšega strelca v Evropi, je novinarjem pojasnil, zakaj se ne hvali s svojimi dosežki, ki jih ni malo. Z Barcelono je v 15 letih, odkar je leta 2004 pri sedemnajstih debitiral v dresu Kataloncev, zbral že 26 lovorik in za Blaugrano na 692 zabil kar 604 gole. Med drugim drži tudi rekord po številu zadetkov v koledarskem letu – 91 – ter na eni tekmi Lige prvakov – 5. Messi, ki mu je ob obletnici Adidas pripravil jubilejne kopačke, poudarja, da se za razliko od Cristana Ronalda in Zlatana Ibrahimovića ne širokousti s svojimi dosežki, saj se zaveda, kako dober je. Čeprav velja za enega najboljših nogometašev vseh časov, le redko spregovori o svojih dosežkih.

Messi kljub vsem uspehom ostaja skromen in vedno poudarja ekipno delo.
Messi kljub vsem uspehom ostaja skromen in vedno poudarja ekipno delo. FOTO: Profimedia

''Raje imam, da o meni govorijo drugi. Vem kdo sem, kaj sem dosegel in kaj lahko dam, a to raje zadržim zase. Vsak se odloči zase. Sam nerad govorim o sebi, raje govorim o kolektivu,'' je Messijevo izjavo v svet ponesla španska Marca.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Messi je danes star 32 let in vstopa v jesen svoje nogometne kariere. Vse bolj ko se bliža koncu, vse bolj ga tarejo poškodbe. Samo v tej sezoni je zaradi zdravstvenih težav izpustil že pet tekem v vseh tekmovanjih.

10 pravil, ki jim je sledil Messi, da je postal najbolje plačani nogometaš na svetu
Preberi še
10 pravil, ki jim je sledil Messi, da je postal najbolje plačani nogometaš na svetu

Priznava, da mora zavestno paziti na svoje telo in se na tekme pripravljati drugače in bolj skrbno kot nekoč. ''Težko je, ker bi glava še. Misliš, da si še vedno star 25 let in lahko še naprej počne stvari, kot si jih nekoč. A telo je vladar in v določenih okoliščinah moraš biti bolj previden, kot nekoč. Za treninge in tekme se je treba pripravljati drugače.''

Cristiano Ronaldo se rad pohvali s svojimi trofejami.
Cristiano Ronaldo se rad pohvali s svojimi trofejami. FOTO: Profimedia

Messi je celotno kariero prebil pri Barceloni in čeprav je na njegov naslov priromala kopica mamljivih ponudb, je ostal zvest Kataloncem in nikoli – razen enkrat – ni zares razmišljal o odhodu. ''Nikoli nisem čutil potrebe, da bi zapustil najboljši klub na svetu – uživam na treningih, na tekmah in v mestu.''

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Mnogi namigujejo, da bi se lahko Messi v zatonu svoje kariere iz napada preselil na sredino in se v prihodnjih letih iz napadalca prelevil v zveznega igralca. Messi je potrdil, da je tak scenarij mogoč in dodal, da se že zdaj pogosto preseli v sredino. ''Ne vem, bomo videli, kako bo. Že danes grem običajno po žogo bolj v sredino, kaj pa bo prinesla prihodnost, pa ne vem,'' je možnost tranzicije nakazal argentinski nogometni velemojster.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369