Moskisvet.com
Lionel Messi in Cristiano Ronaldo rivalstvo

Šport

Messi močno pogreša svojega smrtnega sovražnika

A.P.
03. 06. 2019 07.38
1

Rivalstvo med Lionelom Messijem in Cristianom Ronaldom je eno največjih nogometnih rivalstev v zgodovini nogometa, čeprav ne gre za klasično rivalstvo. To je bilo umetno ustvarjeno, saj najboljša nogometaša zadnjega desetletja nikoli nista bila zares v sporu in sta pustila, da govorijo njune poteze na igrišču, njuni goli ter klubske in druge lovorike. Kljub temu je znano, da naj bi bil Ronaldo obseden s tem, da bi postal boljši kot Argentinec, kar je nekoč trdil njegov nekdanji soigralec pri Manchestru, Ryan Giggs, medtem ko je Messi njuno rivalstvo označil za pozitivno stvar za navijače.

Po grenko-sladki sezoni, ki bo dodobra premešale vrste nogometnega kluba Barcelona, je za več medijev spregovoril sicer redkobesedni Lionel Messi, ki se je v svojih intervjujih dotaknil tudi svojega velikega tekmeca na igrišču, Cristiana Ronalda. S Portugalcem sta v dresu Barcelone in Reala na nogometnih zelenicah bila epske bitke za nogometne sladokusce. Potem ko je Portugalec po devetih letih lani zapustil madridski klub, je v vrstah belega baleta zazijala velikanska praznina, in odsotnost stroja za zadetke se je dodobra poznala v letošnji sezoni galaktikov, ki so bili le bleda senca lanske ekipe. Tudi Barcelona je kljub osvojitvi naslova državnega prvaka na dopust odšla z grenkim priokusom, saj je utrpela grd poraz v polfinalu Lige prvakov, Valencia pa je z zmago v kraljevem pokalu še osolila rane blaugrane.

Messi in Ronaldo sta drug do drugega vedno gojila spoštovanje.
Messi in Ronaldo sta drug do drugega vedno gojila spoštovanje. FOTO: Profimedia

Pa nazaj k rivalstvu. Cristiano Ronaldo je že pred leti demantiral Ryana Giggsa, ko je o Messiju dejal, da ''nisem obseden z njim in ne čutim direktnega rivalstva. Obravnavam ga enako kot vse ostale nogometaše. Ne čutim zavisti ali ljubosumja, jasno pa je, da želim tudi sam postati najboljši igralec na svetu,'' in nadaljeval, da je ''moja prioriteta osvajanje španske lige in Lige prvakov, ne pa nagrada za najboljšega nogometaša.''

Messi in Ronaldo leta 2009
Messi in Ronaldo leta 2009 FOTO: Profimedia

Te dni se je Portugalca, ki danes gole zabija za staro damo (Juventus), dotaknil tudi Messi, ki se mudi na reprezentančnih pripravah v Argentini. ''Seveda pogrešam Ronalda. Zaradi njega je bil Real Madrid močnejši. Povedal sem, da bodo čutili njegov odhod, kot bi ga vsaka ekipa,'' in nadaljeval, ''kar veliko ljudi sem razjezil z mojimi besedami, a dejstvo je, da je dal 50 golov na sezono in je bil ključen dejavnik uspeha. Celotna liga ga pogreša,'' je o nekdanjem članu Los Blancosov dejal Argentinec, ki bo v bližnji prihodnosti dobil veliko novih soigralcev.

To je seksi blondinka, ki je prekinila finale LP
Preberi še
To je seksi blondinka, ki je prekinila finale LP

''Dobro je bilo za naju oba, ker sva vedno hotela postati še boljša. Nisva pa razvila posebnega odnosa. Poznala sva se s tekem in podelitev priznanj, a med nama je bila vedno dobra energija in sva pogosto govorila,'' je za Fox Sports dejal Messi, ki si z Ronaldom deli številno priznanj za najboljšega nogometaša na svetu (Ballon d'Or). Oba sta priznanje dobila petkrat.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382