Moskisvet.com
Kylian Mbappé tek

Šport

Mbappé podrl rekord – na zelenici skoraj tako hiter kot Bolt

A.P.
23. 04. 2019 06.41
0

Da je Kylian Mbappé izjemno eksploziven in hiter nogometaš, dokazuje že celotno svojo kariero. Velja za pravi strup za obrambne igralce, saj zlahka pobegne zadnji liniji. A tako hitrega teka kot na tekmi proti ekipi AS Monaco mu še niso izmerili. Pravzaprav še nikomur! Z 38 km/h je namreč uprizoril neuradno najhitrejši tek med nogometaši v zgodovini. Tako hitro na nogometni zelenici ni tekel niti svetovni rekorder na 100 metrov, Usain Bolt, ko je kratek čas igral za avstralski Central Coast Mariners.

Kylian Mbappé je postal najhitrejši nogometaš na svetu! Izjemen tek, v katerem je dosegel hitrost 38 km/h, je 20-letni Francoz uprizoril na derbiju 33. kroga prve francoske lige med kluboma Paris SG in AS Monaco. Rekordni dosežek mu je uspel v akciji za prvi zadetek, in sicer v 15. minuti srečanja, ko je po podaji Moussaju Diabyju pretekel pol igrišča, pobegnil celotni obrambi Monaca in po povratni podaji Diabyja matiral monaškega vratarja Diega Benaglija. Nato je proti svoji nekdanji ekipi zabil še dvakrat in dosegel že tretji hat-trick v sezoni.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kako hiter je bil Mbappé priča primerjava z Usainom Boltom. Ta je leta 2009, ko je tekel svetovni rekord na 100 metrov (9,58 sekunde), pognal do 44,64 km/h. Do sedaj je bil med nogometaši rekorder Gareth Bale (Real Madrid), ki so mu leta 2017 izmerili hitrost 36,9 km/h.

5 najboljših trenutkov Usaina Bolta
Preberi še
5 najboljših trenutkov Usaina Bolta

Hitrostni rekord pa ni bil edini, ki ga je na tekmi proti Monacu postavil dragulj francoskega nogometa. S tremi zadetki je namreč postal prvi Francoz po 30 letih, ki je v eni sezoni v Ligue 1 zabil vsaj 30 golov, postal pa je tudi najmlajši, ki mu je to uspelo. Kakšne razsežnosti ima število zadetkov, priča dejstvo, da je le Lionel Messi (FC Barcelona) v eni izmed petih najmočnejših lig v Evropi v tej sezoni nasprotnikovo mrežo zatresel večkrat (33) kot Mbappé.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382