Moskisvet.com
Luka Dončić

Šport

Luka Dončić izbran za novinca meseca

STA/J.V.
04. 12. 2018 08.44
0

Slovenski košarkarski čudežni deček Luka Dončić je že po dobrem mesecu osvojil prvo nagrado v ligi NBA. Vodstvo lige ga je izbralo za najboljšega novinca v zahodni konferenci v obdobju od začetka sezone, je sporočila liga.

Na 20 tekmah do konca novembra je 19-letni Ljubljančan, ki igra za moštvo Dallas Mavericks, med vsemi novinci v najmočnejši ligi na svetu igral največ in bil najboljši strelec. V povprečju je na parketu prebil 33,2 minute in dosegel 18,5 točke.

Noro, kaj so za Luko Dončića naredili Američani!
Preberi še
Noro, kaj so za Luko Dončića naredili Američani!

Tretji izbor letošnjega nabora NBA je prispeval še 6,5 skoka, 4,3 podaje in 1,1 ukradene žoge na tekmo, ob tem sicer imel tudi 3,8 izgubljene žoge. Med vsemi novinci v letošnji sezoni je poleg največ odigranih minut in doseženih točk na tekmo, drugi po številu podaj, drugi po ukradenih žogah, četrti po skokih in peti po odstotku zadetih metov za tri točke (38,2 odstotka).

Dončić je na prvih 20 tekmah dosegel 20 ali več točk kar 10-krat in bil osemkrat najboljši strelec svojega moštva. Dončić sicer na zadnji tekmi Dallasa ni igral zaradi težav s kolkom. A zdravstvena težava naj ne bi bila preveč resna, tako naj bi se vrnil na parket že v noči na sredo, ko bo Dallas gostil moštvo Portland Trail Blazers, poroča ameriška stran Rotowire.

Luka Dončić objavil fotografijo, ki je navdušila Slovenijo
Preberi še
Luka Dončić objavil fotografijo, ki je navdušila Slovenijo

Dončićevo ime je vse od letošnjega nabora tesno povezano s Traejem Youngom, ki ga je kot petega po vrsti izbrali prav Dallas, a ga nato v menjavi igralcev z Atlanta Hawks zamenjal za Slovenca. Povezava med obema ostaja živa tudi po uvodnem delu sezone, saj je bil prav Young imenovan za najboljšega novinca v oktobru in novembru v vzhodni konferenci.

Vodstvo lige ga je izbralo za najboljšega novinca v zahodni konferenci v obdobju od začetka sezone, je sporočila liga.
Vodstvo lige ga je izbralo za najboljšega novinca v zahodni konferenci v obdobju od začetka sezone, je sporočila liga. FOTO: AP

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394