Moskisvet.com
Anže Lanišek

Šport

Lanišku se za njegovo gesto obeta prav posebna nagrada

M.S.
11. 04. 2023 11.00
1

Anže Lanišek se je s čustveno potezo na podelitvi najboljšim smučarskim skakalcem minule sezone v Planici dotaknil številnih src, ko je na oder za zmagovalce prišel s podobo poljskega skakalca Dawida Kubackega, za kar se mu obeta prav posebna nagrada.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Smučarski skakalec iz Domžal Anže Lanišek, ki je nedavno končano sezono v smučarskih skokih zaključil na tretjem mestu, je na podelitvi v Planici s svojo čustveno gesto orosil oči številnih navijačev, jokala sta tudi Dawid Kubacki in njegova žena Marta, zaradi katere je sloviti Poljak prekinil sezono in stal ob strani partnerki, katere življenje je zaradi težav s srcem nekaj časa viselo na nitki. 26-letnik je s podobo Poljaka, ki je bil na koncu v skupnem seštevku četrti, poskrbel za potezo, ki presega smučarske skoke in je odmevala tudi zunaj športnih krogov, močno pa predvsem pri nas in na Poljskem, kjer mnogi menijo, da si Lanišek zasluži posebno priznanje.

Tako lepo ženo ima Kubacki, to je njuna ljubezenska zgodba
Preberi še
Tako lepo ženo ima Kubacki, to je njuna ljubezenska zgodba

Kot je dejala predsednica odbora za fair play pri Poljskem olimpijskem komiteju Hanna Wawrowska, je Anže eden glavnih kandidatov za laskavo priznanje, ki ga podeljujejo športnikom, trenerjem in aktivistom, ki so pripomogli k promociji fair playa. ''Anže je v Planici pokazal veliko mero spoštovanja do tekmeca, kar je eden od stebrov poštene igre. Poljski navijači zagotovo ne bodo pozabili njegove geste. Takšne poteze odmevajo in vplivajo na podobo sodobnega sveta,'' je dejala Hanna in dodala, da poteza ni povezana le s tekmovanjem, ampak tudi refleksijo.

Tako se je Kubacki odzval na gesto Laniška
Preberi še
Tako se je Kubacki odzval na gesto Laniška

Zdravstveno stanje soproge 33-letnega Kubackega, ki je sezono zaključil v Vikersundu, se medtem počasi, a vztrajno izboljšuje in je zunaj življenjske nevarnosti.

Sveže zaljubljeni Timi Zajc z Nušo zapustil Slovenijo
Preberi še
Sveže zaljubljeni Timi Zajc z Nušo zapustil Slovenijo

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394