Moskisvet.com
Hostese Tour de France

Šport

Konec ere: Dirka po Franciji brez seksi hostes

A.P.
21. 08. 2020 08.29
0

Mične gospodične, ki so ob koncu vsake etape prilepile ustnice na lice zmagovalca ali nosilca majice vodilnega, letos ne bodo del karavane francoske pentlje, saj so se organizatorji Toura odločili, da prekinejo tradicijo, ki jo je začela prav Dirka po Franciji.

Hostese oz. t.i. hotesses du Tour (hostese Toura), kot se imenujejo originalno, so privlačna dekleta, ki so ob koncu vsake kolesarske dirke ali etape najboljšim kolesarjem pomagale nadeti majico vodilnega v različnih kategorijah, podelile nagrade, v svet pa je najpogosteje romala prav fotografija, na kateri po vsaka na eni strani najboljšemu kolesarju prilepita poljub. Tovrstni poklic, ki je prisoten tudi v drugih športih in sproža veliko polemik zaradi očitanega seksizma in izkoriščanja žensk, so iznašli prav na Dirki po Franciji, zato imajo t.i. podium dekleta originalno francosko poimenovanje. 

Za ogrevanje pred Tourom: zgodba iz zakulisja o Primožu Rogliču
Preberi še
Za ogrevanje pred Tourom: zgodba iz zakulisja o Primožu Rogliču

Očitno so zdaj feministične skupine predvladale nad mnenjem organizatorja Toura (ASO), da je to del športne tradicije, saj da so postale le še okras in se smehljajo v družbi uspešnih moških. Kot zanimivost naj povemo, da na ženskih kolesarskih dirkah ni hostesnikov, saj nagrade podeljujejo funkcionarji in sponzorji.

Hostese na Touru ne bodo več v takšni vlogi, kot smo jih bili vajeni do sedaj.
Hostese na Touru ne bodo več v takšni vlogi, kot smo jih bili vajeni do sedaj. FOTO: Profimedia
Niti 20 milijard mu ni kupilo minute na igrišču: najbogatejši nogometaš ostal brez kluba
Preberi še
Niti 20 milijard mu ni kupilo minute na igrišču: najbogatejši nogometaš ostal brez kluba

Nedavno je direktor največje kolesarske prireditve na svet, Christian Prudhomme, pojasnil, da bodo letos podelitve, tudi v luči koronavirusa, drugačne in da na teh ne bo več dveh hostes, ki bi predali nagrade, oblekli kolesarja in podelili poljuba. ''Vajeni smo bili, da so kolesarji na odru pomagali dve hostesi. Zdaj bodo stvari drugačne, saj bo na odru le en lokalni predstavnik in en sponzor, prav tako prvič hostesa in hostesnik. Gre za novost, a tako je na drugih dirkah, kot je Liege-Bastogne-Liege že 20 let,'' je pojasnil Prudhomme. Dirka po Franciji tako sledi formuli ena, ki je že leta 2018 ukinila mična dekleta, ki se sukajo okoli dirkačev, že leta 2017 pa so to storili tudi kolesarski dirki Down Under.

Zbogom poljubi.
Zbogom poljubi. FOTO: Profimedia
To je moral Dragić kot novinec početi za Shaquilla O'Nealla
Preberi še
To je moral Dragić kot novinec početi za Shaquilla O'Nealla

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 390