Moskisvet.com
L'Etape Slovenia Ločanka

Kolesarstvo

Virtualna Ločanka – pridruži se izzivu

L'Etape Slovenia by Tour de France
26. 07. 2022 10.55
0

Kolesarska druženja, ki praviloma potekajo vsako drugo soboto v Kranju od maja do avgusta po prevoženi izbrani etapi Kranjske kolesarske rože, organizira ekipa L'Etape Slovenia v sodelovanju z Zavodom za turizem in kulturo Kranja (Visit Kranj) inter skupnostjo ljubiteljev kolesarstva Gremo na kolo.

Zaradi vročinskega vala bo Ločanka, ki je bila prvotno načrtovana kot peto druženje kolesarjev v živo v sklopu priprav na L'Etape Slovenia za soboto, 23. julija 2022, na gradu Khislstein v Kranju, potekala virtualno.

Ločanka bo potekala virtualno.
Ločanka bo potekala virtualno. FOTO: Arhiv naročnika

Vse kolesarje vabimo, naj se pridružijo izzivu in do vključno 5. 8. 2022 prevozijo traso Ločanke, še eno zelo zanimivo in izjemno razgibano etapo Kranjske kolesarske rože. V naslednjih dneh si želimo, da v enkratni vožnji prekolesarite 64 km, kolikor znaša distanca same trase. Vsi začetniki, manj pripravljeni ali vsi, ki si želite lahkotnejšo vožnje s kolesom, pa v enkratni vožnji prekolesarite 20 km.

Sodelovanje v izzivu Virtualna Ločanka L'Etape Slovenia v štirih preprostih korakih

Samo sledite spodnjim korakom:

  • Prijava Virtualna Ločanka – za potegovanje za katero od nagrad, je prijava obvezna.
  • Naložite si aplikacijo Strava, ustvarite profil in se pridružite klubu L'Etape Slovenia.
  • Prekolesarite 20 km ali 64 km v eni vožnji.
  • Fotografirajte se pred, med ali po aktivnosti, objavite fotografijo na Instagramu, Facebooku ali v Stravi in uporabite #letapeslovenia ter označite profile @letapeslovenia in @gremonakolo.

Prva nagrada: brezplačna startnina na L'Etape Slovenia

Vse udeležence izziva čaka bogat nagradni sklad s prvo nagrado: brezplačno startnino na L'Etape Slovenia za nedeljo, 4. 9. 2022, na daljšo ali krajšo razdaljo z vključenim zgornjim delom kolesarskega dresa proizvajalca Ale.

Še namig, kako se naloži aktivnost na aplikacijo STRAVA. Gre za brezplačno aplikacijo, platformo ljubiteljev športnega preživljanja prostega časa in neke vrste družabno omrežje za športnike, kjer beležite svoje športne aktivnosti, do nje pa lahko dostopate prek spletne strani https://www.strava.com/ ali preko mobilne aplikacije (prenesite aplikacijo Strava za iOS ali Android). 

Naj povemo še to – ko si ustvarite profil na Stravi in se pridružite brezplačnemu klubu L'Etape Slovenia, se bodo vaše aktivnosti avtomatsko sinhronizirale z vašim kolesarskim števcem (npr. Garmin) in aplikacijo (npr. Garmin Connect) in vam ne bo potrebno ničesar dodatno nalagati. Na začetku preverite, potem pa boste videli, da je vse skupaj zelo enostavno. Če pa naletite na težave, vam bomo z veseljem pomagali.

Dirka je pred vrati.
Dirka je pred vrati. FOTO: Arhiv naročnika

O trasi Kranjske kolesarske rože – LOČANKA

Dolžina trase: 64 km, 930 višinskih metrov. Znamenitosti na trasi:

  • Tavčarjev dvorec Visoko
  • Staro mestno jedro Škofja Loka
  • Loški grad
  • Crngrob

 

Staro mestno jedro Škofje Loke je kot živa slika, iz pozabljenega in današnjega časa. Na srednjeveških ulicah je toliko dobrih zgodb, romantičnih pogledov in rokodelskih skrivnosti, da bodo vtisi še lep čas ostali. Trasa poteka natanko skozi mestno jedro. Popolna priložnost za spominsko sliko.

Potem ko smo prečkali most čez kanjon Kokre, zavijemo desno in čez Delavski most v naselje Stražišče in od tod na Sedlo, ki leži pod hribom Jošt nad Kranjem. Sledi spust v Selško dolino, tam se obrnemo proti Bukovici in od tu na Stari vrh, priljubljeno smučišče. Klanec je kar dolg, a ponuja enkratne razglede. Popolna priložnost, da klanec prevozimo v hitrem tempu in tako naredimo še dodatno pripravo za L'Etape Slovenia.

Z Javorij se spustimo v Poljansko dolino. Od Visokega proti Škofji Loki pa se moramo osredotočiti na varno kolesarjenje, saj je odsek najbolj prometen na celotni trasi. Škofja Loka, v kateri smo kaj kmalu, je mesto, staro več kot 1000 let. Od tu gremo do Crngroba in ob robu Sorškega polja nazaj v Kranj. Tam vas seveda čakamo mi, da skupaj nadaljujemo kolesarsko druženje. Seveda bomo z veseljem prisluhnili vašim zgodbam iz trase.

Povabilo na sobotno kolesarsko dogajanje v Kranju – 23. 7. 2022

Od 15. do 18. ure bodo vsi, ki so že prijavljeni na L'Etape Slovenia in so startnino že poravnali, ekskluzivno prevzeli zgornji del kolesarskega dresa (PRIJAVI SE NA OSEBNI PREVZEM), vse ljubitelje kolesarstva pa vabimo v Letno gledališče Khislstein na spremljanje kronometra Dirke po Franciji na velikem zaslonu ter na bogat spremljevalni program partnerjev. Za nagrade in osvežilno pijačo bo poskrbljeno. 

Do vključno nedelje, 24. 7. 2022, pa je prijavnina na L'Etape Slovenija še vedno po izjemno ugodni ceni s promocijsko kodo GENERALIZAME za le 99,99 EUR (namesto 129,99 EUR, zgornji del kolesarskega dresa je vključen v prijavnino). Ne odlašajte, pridružite se karavani 800+ kolesarjev na startu L'Etape Slovenia v nedeljo, 4. 9. 2022.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382