Moskisvet.com
Tadej Pogačar, Mathieu van der Poel in wout van Aert

Kolesarstvo

Van der Poel zabrusil Pogačarju: Raje se drži tega

M.S.
03. 04. 2023 13.00
0

Vsi, ki ste se zbrali na sprejemu Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja, ko sta ta zasedla prvo in tretje mesto na Vuelti leta 2019, se verjetno spomnite Rogličevih besed, ko je ta v smehu dejal, da upa, da fant iz Klanca pri Komendi ne bo prehitro postal predober. Primoževe besede so se hitro uresničile, saj od tedaj Pogačar piše zgodovino. Nov list je obrnil v nedeljo, ko je slavil na dirki, ki je kolesarji njegovega kova ne zmagujejo – dirki po Flandriji.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Tadej Pogačar je v velikem slogu dobil enega od najbolj legendarnih kolesarskih spomenikov, Dirko po Flandriji (De Ronde van Vlaanderen), kar je že četrti spomenik v njegovi kolesarski zbirki. S tem je samo potrdil primat najboljšega kolesarja na svetu, potem ko je na veličasten način ukanil velemojstre klasik, kot sta Nizozemec Mathie van der Poel in Belgijec Wout van Aert, potem ko je izvedel ključni napad na Oude Kwaremont in tam ušel največjim favoritom za zmago, v napadu prehitel tedaj vodilnega Madsa Pedersena in se odpeljal zmagi naproti.

Za Tadeja Pogačarja ni meja.
Za Tadeja Pogačarja ni meja. FOTO: AP
Tako se je Kubacki odzval na gesto Laniška
Preberi še
Tako se je Kubacki odzval na gesto Laniška

Pogačar je postal šele tretji kolesar, ki je osvojil Flandrijo in Dirko po Franciji, to je uspelo le še Lousionu Bobetu in Eddyju Merckxu, a v nekih drugih časih, medtem ko je pred njim le Mercx pred 25. rojstnim dnem osvojil tri različne spomenike.

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!
Fotografija Rogliča z družino, ki stopi srce
Preberi še
Fotografija Rogliča z družino, ki stopi srce

Čestitke in superlativi o Pogačarju so po zmagi prihajali vseh strani, ko je Pogačar izkazal spoštovanje drugouvrščenemu Nizozemcu pod zapis, da se nič ne more primerjati s Flandrijo, je ta Slovenca v smehu prosil, naj se drži tritedenskih dirk.

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!
Sramotili Dončića, skandirali so mu to
Preberi še
Sramotili Dončića, skandirali so mu to

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 342