Moskisvet.com
L'Etape Slovenia

Kolesarstvo

Uvod v trening za L'Etape Slovenia

Miha Koncilija, Blaž Debevc
17. 06. 2022 05.00
0

Priprave za L'Etape Slovenija so že v polnem teku. Kaj pa vi, ste že začeli trenirati?

Miha Koncilija
Miha Koncilija FOTO: osebni arhiv

Tudi če je odgovor ne, imamo za vas pripravljen program treninga, ki vas bo periodizirano pripravil na vaš vrhunec sezone – premierno izvedbo legendarnega doživetja L'Etape Slovenia

Ker vemo, da se na prireditev odpravljate kolesarji različnih pripravljenosti in ambicij, imamo za vas pripravljen program treningov v treh jakostnih skupinah, kjer bo trening prilagojen le za vas. 

Za vaše priprave na dogodek bosta skrbela trenerja Blaž Debevc ter Miha Koncilija, ki je bil prvi trener Tadeja Pogačarja in je trenutno tudi vodja njegove ekipe Pogi team UAE Generali  ter eden največjih strokovnjakov na področju kolesarskega treninga in priprav v Sloveniji. 

Ste pripravljeni na začetek? Potem pa začnimo:   

 

  • Kolesarji začetniki

 

- V to skupino sodijo kolesarji, ki so na kolesu do 3-krat tedensko in kolesarijo zaradi užitka.

- Tisti, ki nimajo tekmovalnih ambicij, pa vendar želijo dirko L'Etape Slovenia by Tour de France prevoziti s čim boljšim časom, predvsem pa brez težav, ki bi morda nastale kot posledica pomanjkanja kondicije.

 

  • Zagrizeni rekreativci

 

- V to skupino spadajo kolesarji, ki so na kolesu več kot 3-krat tedensko, za vikend pa opravijo nekoliko daljšo rundo in se radi lotijo tudi resnih vzponov.

- Tisti, ki imajo željo po dobrem rezultatu na dirki. Verjamemo, da za nobeno ceno ne bodo izpustili starta v Kranju, 4. 9. 2022

 

  • Dirkači

 

- Tisti kolesarji, ki so na kolesu 5-krat na teden ali več, redno premagujejo večje vzpone in se redno udeležujejo dirk.

- Tisti, ki želijo na dirko priti s tekmovalnimi ambicijami in želijo več časa posvetiti sami pripravi na dirko ter so praktično že vsi del kolesarske družine L'Etape Slovenia

Program treninga za drugo in tretjo skupino se bo izvajal s pomočjo con intenzivnosti (srčni utrip/moč). Pred začetkom treningov vam svetujemo, da opravite test, s katerim boste določili maksimalen srčni utrip (ki ga sicer lahko izračunamo tudi z enačbo 214-(0.8 x leta) za moške ali 209-(0.9 x leta) za ženske). Tisti, ki trenirate z merilcem moči, pa opravite 20-minutni maksimalni test za določanje funkcionalnega praga moči (FTP). Na podlagi pridobljenih številk boste trening še bolj prilagodili svojim sposobnostim in zaradi tega bo sam program treningov še bolj učinkovit. 

Po opravljenem testu pa je treba še izračunati cone intenzivnosti, v katerih boste trenirali. Slednje boste najlažje izračunali na  TEJ povezavi.

Treba je le vpisati svoj rezultat na testu (srčni utrip ali moč), potem pa vam program sam izračuna potrebna območja za trening, po katerih bomo trenirali.

S treningi pričnemo 20. junija!

Za dostop do treningov posameznih skupin sledite povezavi: https://slovenia.letapebytourdefrance.com/bootcamp-tips

Še niste prijavljeni na legendarno izkušnjo Dirke po Franciji?

Ne odlašaj s prijavo na L'Etape Slovenia by Tour de France. Izkoristi promo kodo matejmohoric in namesto 129,99 € plačaj le 99,99 €! V prijavnino je vključen tudi zgornji del kolesarskega dresa v unikatni podobi L'Etape Slovenia proizvajalca Ale. Akcija velja le do vključno 19. junija 2022. Se vidimo na startu v Kranju, 4. septembra 2022! PRIJAVI SE DANES.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376