Moskisvet.com
L'Etape Slovenia by Tour de France

Kolesarstvo

L'Etape Slovenia sobotno otroško in družinsko kolesarjenje v duhu Tour de France brezplačno

L'Etape Slovenia by Tour de France
18. 08. 2022 05.00
0

V soboto, 3. 9. 2022, od 14. ure dalje bo Slovenski trg v Kranju v znamenju kolesarjenja vseh generacij. Vse preizkušnje so brezplačne in netekmovalne, prijava pa obvezna.

Dvodnevna kolesarska prireditev L'Etape Slovenia by Tour de France, ki bo potekala 3. in 4. 9. 2022 v Kranju, je namenjena prav vsem ljubiteljem kolesarjenja. Sobota bo v znamenju otroškega in družinskega kolesarjenja, na katera so vabljeni prav vsi, ne glede na starost, vrsto kolesa, izkušnje in kondicijo. Sobota bo tako dan povezovanja in priložnosti za legendarno doživetje premierne izvedbe L'Etape Slovenia, svetovne serije pod blagovno znamko Dirke po Franciji, ki letos poteka v 21 državah.

Dvodnevna kolesarska prireditev L'Etape Slovenia by Tour de France bo potekala 3. in 4. 9. 2022 v Kranju.
Dvodnevna kolesarska prireditev L'Etape Slovenia by Tour de France bo potekala 3. in 4. 9. 2022 v Kranju. FOTO: Romain Laurent

Da bi prav vsi kolesarji občutili atmosfero Dirke po Franciji z več kot 100-letno tradicijo, bo v soboto, 3. 9. 2022, potekalo netekmovalno kolesarjenje, namenjeno najmlajšim in družinam oz. vsakomur, ki si tega želi in ima svoje kolo. Predhodna prijava je obvezna zaradi omejenega števila mest. Prav vsi v cilju pa bodo zmagovalci. Organizirano bo dvoje vrst kolesarjenja: v krogu, dolgem 800 m, in po trasi, dolgi 12,5 km.

Kaj jesti pred resno kolesarsko dirko?
Preberi še
Kaj jesti pred resno kolesarsko dirko?

Kolesarjenje za najmlajše od 2. leta dalje in otroke do 12. leta

Na otroško dirko so vabljeni vsi otroci od 2. do 12. leta v spremstvu staršev ob progi. Edina pogoja za udeležbo sta, da imajo otroci svoje kolo in obvezno zaščitno čelado. Najmlajši se lahko udeležijo na poganjalčkih. Vsi v cilju bodo zmagovalci – prav vsi bodo prejeli medaljo. 

Otroška trasa bo dolga 800 m in bo potekala po krožni trasi v neposredni bližini prizorišča: Mladinska ulica–Stritarjeva ulica (križišče z Gregorčičevo), Gregorčičeva ulica–Partizanska cesta (od križišča z Rotarjevo ulico), Gregorčičeva ulica–Mladinska ulica. 

Prevzem štartnih številk bo mogoč na dan prireditve od 14. ure dalje. Start dirke za otroke do 6. leta bo ob 15. uri, za otroke od 6. do 12. leta pa ob 15.20. 

>> Obvezna predhodna prijava na otroško preizkušnjo L'Etape Slovenia

Na otroško dirko so vabljeni vsi otroci od 2. do 12. leta v spremstvu staršev ob progi.
Na otroško dirko so vabljeni vsi otroci od 2. do 12. leta v spremstvu staršev ob progi. FOTO: Aurelien Vialatte

 

Družinsko kolesarjenje in kolesarjenje za vsakogar

Družinsko kolesarjenje, ki pa se mu lahko pridruži vsakdo, ki si želi okusiti atmosfero Dirke po Franciji, bo potekalo po 12,5 km dolgi ravninski trasi v okolici Kranja. Prijavijo se lahko člani ožje ali širše družine, skupina prijateljev ali znancev, prav vsi, ki imajo svoje kolo in so zmožni samostojno prekolesariti sobotno traso.

Udeležba je brezplačna, netekmovalna in predvsem povezovalna v svojem kolesarskem značaju. Brez omejitev glede vrste kolesa, lahko se udeležite s svojo najljubšo specialko, triciklom, ponyjem, mestnim, treking ali gorskim kolesom, dovoljeno je tudi e-kolo. 

Otroci do 18. leta starosti se dirke lahko udeležijo v spremstvu staršev ali druge polnoletne osebe.

Prevzem štartnih številk bo mogoč na dan dogodka, predvidoma od 14. ure dalje, start dirke pa je načrtovan ob 16.30.

Priprave kolesarjev na L'Etape Slovenia – 3. sklop treningov
Preberi še
Priprave kolesarjev na L'Etape Slovenia – 3. sklop treningov

Opis trase: s startom v bližini Slovenskega trga trasa nadaljuje po Koroški cesti, zavije desno v mestno jedro na Maistrov trg, naravnost na Prešernovo ulico, do Glavnega trga v Kranju, nato bo pot kolesarje vodila skozi Primskovo proti Britofu, kjer trasa zavije v smeri Brdo, nadaljuje naravnost mimo posestva Brdo do Kokrice, kjer zavije levo proti Rupi. Na križišču z Oldhamsko cesto znova zavije levo in po cesti Staneta Žagarja nadaljuje do križišča z Likozarjevo cesto, kjer se znova vrne proti Glavnemu trgu v mestno jedro Kranja do cilja na Koroški cesti.

Dolžina trase je 12,5 km. 

Zaradi omejenega števila mest je prijava na brezplačno družinsko kolesarjenje obvezna

>> Prijava na sobotno družinsko kolesarjenje L'Etape Slovenia

Udeležba je brezplačna, netekmovalna in predvsem povezovalna v svojem kolesarskem značaju. Brez omejitev glede vrste kolesa, lahko se udeležite s svojo najljubšo specialko, triciklom, ponyjem, mestnim, treking ali gorskim kolesom, dovoljeno je tudi e-kolo.
Udeležba je brezplačna, netekmovalna in predvsem povezovalna v svojem kolesarskem značaju. Brez omejitev glede vrste kolesa, lahko se udeležite s svojo najljubšo specialko, triciklom, ponyjem, mestnim, treking ali gorskim kolesom, dovoljeno je tudi e-kolo. FOTO: Romain Laurent

Vse sobotne kolesarske preizkušnje v okviru prireditve L'Etape Slovenia by Tour de France omogoča Gorenjska banka.

Dobrodošli vsi, željni kolesarskega doživetja L'Etape Slovenia!

Še vedno pa se je mogoče prijaviti na nedeljsko rekreativno kolesarsko dirko L'Etape Slovenia by Tour de France za cestne kolesarje in kolesarje na gravel kolesih - makadamkarjih. Prijavnina vključuje zgornji del kolesarskega dresa proizvajalca Ale in je odprta le še do 21. 8. 2022. Več o prijavi.

Dejan Vračič, promotor L'Etape Slovenia
Preberi še
Dejan Vračič, promotor L'Etape Slovenia
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382