Moskisvet.com
Kolesarjenje

Kolesarstvo

L'Etape Slovenia in Gremo na kolo predstavljata Kranjsko kolesarsko rožo

Andi Bajc
27. 05. 2022 05.00
0

Želite biti pripravljeni na glavni dogodek v septembru? Potem je tukaj idealna priložnost, kako dvigniti splošno pripravljenost in predhodno prevoziti dele trase, na katerih bo potekal L'Etape Slovenia.

Šest sobotnih kolesarskih druženj bo v soorganizaciji skupnosti ljubiteljskih kolesarjev Gremo na kolo in Visit Kranj potekalo po razgibanem terenu v okolici Kranja – po etapah Kranjske kolesarske rože. Čar le-te je ravno v tem, da nas vsaka etapa vodi na svoj konec, kjer spoznavamo bližnja mesta, okoliške hribe, naravna jezera, park Brdo, kanjon reke Kokre pod mestom Kranj in še veliko več. Vsaka etapa ali cvet pa se tu in tam dotakne tudi prave trase L'Etape Slovenia.

Povezovalna nota vseh dogodkov je druženje na grajskem dvorišču Khislstein.
Povezovalna nota vseh dogodkov je druženje na grajskem dvorišču Khislstein. FOTO: Jošt Gantar

Na dogodke ste vabljeni vsi, ki ste se že prijavili na kolesarsko preizkušnjo L'Etape Slovenia na 145 oziroma 70 km, pa tudi vsi ostali kolesarji, ki o tem še razmišljate in tisti, ki kolesarite za svoj užitek. 

Preizkušnje L'Etape by Tour de France za rekreativne cestne kolesarje in gravel kolesarje potekajo v 25 državah po celem svetu: v Evropi, Malezij, Avstraliji, ZDA, Južni Ameriki … Letos pa bo premierno izvedbo doživela tudi v Sloveniji. Doživi izkušnjo Dirke po Franciji v Sloveniji, Kranju in njegovi okolici. Prijavi se TUKAJ.  

Trase so zanimive in nas vodijo na šest različnih destinacij, ki jih lahko izkoristimo kot trening ali izlet. Za vse, ki so jim trase predolge, pa ni problema. Prevozite, kolikor lahko, nato pa skok na obvezno druženje. 

Koledar šestih sobotnih druženj

Rezervirajte si sobote in spoznajte cvet Kranjske kolesarske rože:

  • - 28. maj 2022, KAMNIČANKA
  • - 11. junij 2022, LJUBLJANČANKA
  • - 25. junij 2022, TRŽIČANKA
  • - 9. julij 2022, JEZERJANKA
  • - 23. julij 2022, LOČANKA
  • - 6. avgust 2022, BLEJČANKA
Na pot po etapah Kranjske kolesarske rože
Na pot po etapah Kranjske kolesarske rože FOTO: Vid Ponikvar - Sportida

Pripravili vam bomo datoteko trase  (gpx.), ki si jo naložite na svoj telefon ali kolesarski števec in jo prevozite sami ali v družbi drugih na dan dogodka ali predhodno. 

Povezovalna nota vseh dogodkov je druženje na grajskem dvorišču Khislstein, kjer vas bo vsakič pričakala ekipa L'Etape Slovenia. Druženja kolesarjev bodo potekala med 10. in 14. uro, na njih se bo zvrstil bogat program, med drugim tudi brezplačne masaže, testi opreme in koles ter še mnogo več. 

Prijava na sobotna druženja kolesarjev je obvezna. Svetujemo, da se spletno prijavite predhodno, možna pa je tudi prijava na licu mesta. Samo prijavljeni namreč lahko sodelujete v žrebanju za nagrade partnerjev dogodka. 

Za več informacij obiščite: Kranjska kolesarska roža

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382