Moskisvet.com
Kolesarjenje

Kolesarstvo

Kranjska kolesarska roža: Ljubljančanka

Moškisvet.com
05. 06. 2022 05.00
0

Vabljeni na drugo druženje kolesarjev v Kranju v soboto, 11. junij 2022.

Čas hitro teče in kolesarski kilometri se verjamemo, nabirajo. Vabimo vas, da se nam v soboto 11. junija 2022 pridružite na drugem druženju kolesarjev na grajskem dvorišču Khislstein v mestnem jedru Kranja. Namen: spodbujamo kolesarjenje in še pomembneje - spoznavanje vse bolj naraščajoče družine kolesarjev L'Etape Slovenia. 

Tokratno sobotno kolesarjenje bo v znamenju Ljubljančanke, 2. etape v okviru Kranjske kolesarske rože, s katerim se gorenjska prestolnica zarisuje na zemljevid kolesarskih destinacij. Ljubljančanka se tudi spopade z dokaj resnim vzponom in nas popelje v zeleno prestolnico Ljubljano. 

Ljubljančanka
Ljubljančanka FOTO: Arhiv naročnika

Seveda pa druženje kolesarjev, ki sledi prevoženim kilometrom, ni pogojeno s predhodno prevoženo Ljubljančanko, važno pa je, da prekolesarite vsaj nekaj kilometrov in delite z nami vaše dogodivščine v živo. Dobrodošlo tudi na socialnih omrežjih in tudi v brezplačnem klubu L'Etape Slovenia na aplikaciji STRAVA, kjer označite #letapeslovenia. 

V soboto od 10. ure dalje pa vse kolesarje, bolj ali manj preznojene in v kolesarskih dresih, pričakujemo na grajskem dvorišču Khislstein, pod mogočno krošnjo  , kjer bomo pripravili za vas raznolik animacijski program z bogatimi nagradami partnerjev. Ne bo manjkala niti brezplačna masaža in seveda hladna osvežitev v obliki Radlerja Iso. 

Pripravljamo pa še dodatni izziv - za tiste najbolj trpežne: vsakdo, ki se bo prijavil na sobotni dogodek in prav tam na Tacxovem trenažerju odvozil vsaj 500 m, bo sodeloval v Hervisovi nagradni igri in se potegoval za glavno nagrado: Tacx Flux S. 

Nagradna igra bo potekala med udeleženci vseh petih še preostalih sobotnih druženj, ki si sledijo na 14 dni in vedno na isti lokaciji: grajsko dvorišče Khislstein. 

Seveda pa vas nagrajujejo tudi ostali partnerji L'Etape Slovenia. Tudi tokrat bomo izvedli nagradno igro med prijavljenimi na dogodek, kjer bo prva nagrada: brezplačna štartnina na septembrskem spektaklu L'Etape Slovenia, ko se bo Kranj 3. in 4. septembra pobarvali v rumeno. 

PRIJAVI SE NA L'ETAPE SLOVENIA pred 15. 6. in si zagotovi promocijsko ceno 99.99 EUR!

Kranjska kolesarska roža: Ljubljančanka

Osnovni podatki: 

- dolžina: 70 km, višinski metri: 460 m;

- trasa za prenos na pametno napravo na voljo na spletni strani L'Etape Slovenia.

Ljubljana je mesto, ki ponuja veliko, ne glede na vreme ali letni čas. Značilno podobo mesta ob reki, ki se vije skozi staro mestno jedro, s slikovitimi mostovi in tržnico, je zasnoval veliki evropski arhitekt Jože Plečnik. Plečnikova Ljubljana, ki se uvršča med najpomembnejše celostne umetnine 20. stoletja, je svetovni urbanistični fenomen.

Iz centra Kranja zavijemo čez Delavski most in ob desnem bregu Save kolesarimo vse do Zbilj, kjer se obrnemo proti Goričanam in od tam mimo vasi Sora na Topol nad Katarino. Klanec ni dolg, vije se po prijetnem hladu in se zaključi s čudovitim razgledom. 

Prva možnost za testiranje nog in pripravljenosti ter primerjavo z drugimi na aplikaciji Strava - se srečamo v klubu L'Etape Slovenia. 

Sledi zahteven spust v dolino reke Gradaščice. Mimo Dobrove kmalu dosežemo naš cilj, staro mestno jedro Ljubljane, kjer imamo na enem mestu zbrane najžlahtnejše kulturne, naravne in seveda kulinarične lepote. Ogled ljubljanskih znamenitosti lahko zaokrožimo tudi z kavo v enem izmed številnih lokalov ob reki Ljubljanici.

Iz središča Ljubljane se zapeljemo mimo parka Tivoli in ob Celovški cesti kolesarimo do Stanežič. Od tam sledimo oznakam za daljinsko kolesarsko povezavo D2, ki nas bo zanesljivo pripeljala nazaj v Kranj. Zadnji del poti iz Valburge proti Kranju nam bo znan že iz obiska prve etape. 

Znamenitosti na poti, vredne ogleda:

- Ljubljanski grad

- Park Tivoli

- Center Ljubljane

- Grad Smlednik

Ne pozabite pa, da še vedno poteka Virtualna Kamničanka. Naša prva rožica, ki jo je poskušal odplaknit dež. Ampak mi se nismo dali in Kamničanko pripeljali k vam domov. Tako lahko ob prijavi in izpolnjenih pogojih sodelujete v nagradni igri z bogatim denarnim skladom. 

PRIJAVA na sobotno druženje kolesarjev obvezna, saj le prijavljeni kolesarji sodelujejo v nagradnem skladu partnerjev L'Etape Slovenia. 

Povezava: https://fs9.formsite.com/oSW6PK/yvat4yzkxr/index.html 

ŠE niste prijavljeni na L'Etape Slovenia na dirko 4. 9. 2022? 

Ne oklevajte, izkoristite kodo matejmohoric in se prijavite do najkasneje 15. 6. 2022 po promocijski ceni za samo 99.99 EUR z vključenim zgornjim delom kolesarskega dresa. PRIJAVI SE

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400