Moskisvet.com
Luis Carlos Chia

Kolesarstvo

Kolesar po zmagi silovito treščil v ženo

M.S.
07. 06. 2022 05.00
0

Podobno kot Dirka po Sloveniji, te dni poteka dirka po Kolumbiji, kjer je kolesarstvo izjemno priljubljeno, domača dirka pa je eden od vrhuncev sezone za kolesarje. Žal se je tretja etap slabo končala za zmagovalca te preizkušnje in tedaj vodilnega na dirki, ki je nekaj trenutkov po zmagi treščil v svojo ženo pri visoki hitrosti.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Te dni na drugem koncu sveta poteka kolesarska dirka Vuelta a Colombia, tretjo etapo pa je zaznamoval dež in neverjeten sprint Luisa Carlosa Chie, katerega slavje pa je bilo zelo kratkotrajno, saj je kmalu po prečkanju ciljne črte s polno hitrostjo trčil v fotografinjo. Nesrečnica je bila njegova žena, Claudai Roncancio, ki je skušala v objektiv ujeti svojega moža, ki je v majici vodilnega na dirku na ciljni črti ugnal Oscarja Quiroza v mestu Monteria na severu Kolumbije.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Potem ko je Chia zmagovito dvignil roke in se potrkal po prsih, so se zbrani fotografi uspeli umakniti, kar pa ni uspelo njegovi ženi. Zaradi mokrega cestišča zmagovalcu zavore niso prijele in grd trk je bil neizogiben. Oba nesrečnika sta po trčenju obležala na tleh. 25-letni Chia je lahko kasneje prišepal na oder za zmagovalce, njegovo soprogo, za katero se je zdelo, da je izgubila zavest, pa so kmalu odpeljali v bolnišnico. Po poročanju kolumbijskega časopisa El Tiempo je prejela štiri šive na glavi. ''Ne vem kaj se je zgodilo tisti trenutek. Skušal sem zavirati, a se zavore niso odzvale. K sreči ni izgubila zavesti. Bilo je strašljivo,'' je kmalu po nesreči o svoji ženi, ki je nekdanja kolesarka in zdaj potuje z možem in spremlja njegove uspehe, dejal Chia, ki je dobil tudi prvo etapo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"To je področje za fotografe – lahko bi treščil v kateregakoli izmed njih. Prihajal sem z veliko hitrostjo. Enako je bilo tudi par dni nazaj, a takrat ni tako deževalo in zavore so delovale normalno. Danes sem prav tako zaviral, a so zablokirale in sem priletel naravnost v njo."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Da bi jo Claudia lahko skupila še precej huje priča nedavna nesreča na koncu dirke Trofeo Comune di Castelfidardo v Italiji, ki se je končala tragično, saj je po trku kolesarja in športnega direktorja ekipe Work Service Vitalcare Vega slednji podlegel poškodbam glave.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376