Moskisvet.com
Luka Dončić

Šport

Kdo zasluži več? Luka Dončić, Jan Oblak, Anže Kopitar ali Goran Dragić?

A.P.
18. 04. 2019 14.14
10

Koliko zaslužijo najbolj znani slovenski športniki? Kljub svoji majhnosti se lahko naša dežela pohvali s številnimi izjemnimi športniki, ki izstopajo tudi v športih, kjer je konkurenca najmočnejša in posledično zaslužki najvišji. Največje zvezde svetovnega kova med Slovenci so zagotovo Luka Dončić, Jan Oblak, Anže Kopitar in Goran Dragić, ki jih pozna ves svet. Kdo izmed velike četverice pa letno zasluži največ? Zakopali smo se v številke in preverili.

Kdo zasluži več? Luka Dončić, Jan Oblak, Anže Kopitar ali Goran Dragić? To je sedaj vprašanje. Še preden pa preverimo številke, je verjetno odveč dodati, da prav nobenemu ni treba gledati na vsak cent.

Luka Dončić ob vrnitvi v Madrid doživel kraljevi sprejem
Preberi še
Luka Dončić ob vrnitvi v Madrid doživel kraljevi sprejem

Potem ko je slovenski nogometni vratar Jan Oblak do leta 2023 podaljaš zvestobo z madridskim Atléticom in je njegova letna plača poskočila na 10 milijonov evrov na sezono –  to je enkrat več ko do sedaj – smo preverili, koliko bo drugi najbolje plačani nogometaš Atlética (pred njim je le Antoine Griezmann s 23 milijoni) in vratar z najvišjo tržno vrednostjo na svetu (z 80 milijoni si prvo mesto deli z vratarjem Barcelone Marcom Andrejem ter Stegenom) zaslužil v primerjavi z Dončićem, Kopitarjem in Dragićem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Lansko poletje je Luka Dončić z ekipo Dallas Maverics podpisal skoraj 16,5 milijona evrov (18,5 milijona ameriških dolarjev) vredno pogodbo. Po takratnih napovedih naj bi v prvi sezoni prejel 5,4, v drugi 6,4, v tretji pa 6,7 milijona ameriških dolarjev, dolarski števec po njegovi krstni sezoni pa se je dejansko ustavil pri številki 6,5 milijona ameriških dolarjev, kar je 5,8 milijona evrov. To ga uvršča na 182. mesto po višini plače v ligi NBA v sezoni 2018/19. Plača Luke Dončića bo v prihodnjih sezonah poskočila, saj novinci dobivajo plačo gleda na seznam, po katerem so bili izbrani na naboru. Drugo leto si Luka obeta plačo v višini 6,8 milijona evrov oz. 7,7 milijona ameriških dolarjev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Anže Kopitar je leta 2016 za osem let podaljšal pogodbo z ekipo Los Angeles Kings, ki mu bo do konca sezone 2023/24 osebni račun obogatila za slabih 71 milijonov evrov oz. 80 milijonov ameriških dolarjev. Povprečno bo tako prejemal 10 milijonov dolarjev na sezono, v sezoni 2018/19 pa je zaslužil 10,6 milijona evrov oz 12 milijonov ameriških dolarjev. Prihodnjo se mu obeta zaslužek v višini 11 milijonov dolarjev, oz. preračunano v evre, 9,7 milijona evrov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kaj pa Goran Dragić? Nekdanji kapetan slovenske reprezentance je pri Vročici iz Miamija v tej sezoni, ki jo je tudi že sklenil, zaslužil 16 milijonov evrov (18 milijonov ameriških dolarjev) in je trenutno najbolje plačani izmed četverice. Z ekipo Miami Heat ima Dragič pogodbo še za sezono 2020/21. To je sklenil leta 2015 in sicer v višini 86 milijonov dolarjev (77,8 milijona evrov).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Treba je dodati, da nismo pozabili na preostale vrhunske slovenske športnike, ki so in pišejo zgodovino svojega športa kot so Peter Prevc, Primož Roglič, Ilka Štuhec in Tina Maze, ki pa tekmujejo v tržno nekoliko manj zanimivih športih in imajo posledično nižje plače kot na primer nogometaši, košarkaši in hokejisti.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382