Moskisvet.com
Slovenski odbojkarji

Šport

Kdaj in kje lahko navijamo za naše odbojkarje?

N. Č.
26. 08. 2022 05.00
0

Danes se začenja 20. svetovno prvenstvo FIVB (Fédération Internationale de Volleyball) v odbojki za moške. Za naše odbojkarje bomo lahko navijali že danes zvečer na POP TV ali na priljubljenem naročniškem kanalu VOYO!

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Slovenija - Kamerun

Letošnje svetovno prvenstvo bo slovenska odbojkarska reprezentanca začela s tekmo proti Kamerunu. Čeprav ekipa Kameruna ne spada med najmočnejše reprezentance na letošnjem prvenstvu, jih ne smemo podcenjevati. Prenos tekme Slovenija-Kamerun se bo pričel ob 20. uri, spremljamo pa jo lahko na POP TV ali pa kar na VOYO!

"V vsako tekmo moramo vstopiti, kot da je odločilna. Že prva proti reprezentanci Kameruna bo s psihološkega vidika pravšnji preizkus za našo izbrano vrsto. Ne glede na bogate izkušnje, ki jih premore naša izbrana vrsta, bo treba od prve do zadnje točke garati za želeni uspeh," je povedal Mitja Gasparini, najizkušenejši član slovenske reprezentance.

Kaj lahko pričakujemo od letošnjega SP v odbojki?
Preberi še
Kaj lahko pričakujemo od letošnjega SP v odbojki?
Mitja Gasparini, član slovenske odbojkarske reprezentance
Mitja Gasparini, član slovenske odbojkarske reprezentance FOTO: Profimedia

Slovenija - Francija

V drugem krogu, ki je na sporedu to nedeljo, nas čaka verjetno najtežja preizkušnja skupinskega dela tekmovanja, pomerili se bomo namreč z zastrašujočo ekipo Francije. Leta 2015, na evropskem prvenstvu v Sofiji, so nas v boju za zlato medaljo premagali kar s 3:0 v setih. Slovenija se je sicer borila kot lev, tako v drugem kot tretjem setu nam je zmaga le za las ušla. Zmaga proti Franciji nam je za las ušla tudi leta 2020, na kvalifikacijah za olimpijske igre, ko smo morali priznati premoč Francozom po kar petih setih in končnem rezultatu 3:2.

To so najbolje plačani odbojkarji letošnjega leta
Preberi še
To so najbolje plačani odbojkarji letošnjega leta

V nedeljo ob 20:30 nas čaka priložnost, da izid evropskega prvenstva leta 2015 obrnemo in končno premagamo francosko odbojkarsko reprezentanco. S prenosom iz prizorišča se bomo oglasili že ob 20. uri, spremljate pa nas lahko tako na televizijskem programu POP TV kot na VOYO!

Slovenija - Nemčija

V zadnjem krogu prvega dela tekmovanja se bomo pomerili še z reprezentanco Nemčije. Čeprav stavnice Nemčije ne uvrščajo prav visoko, se moramo tekme lotiti taktično, še posebej pa je treba paziti na 24-letnega libera Juliana Zengerja, ki zna presenetiti in dvigniti igro nemške reprezentance na višji nivo.

Julian Zenger
Julian Zenger FOTO: Profimedia
To so najbolj vroči odbojkarji na letošnjem svetovnem prvenstvu
Preberi še
To so najbolj vroči odbojkarji na letošnjem svetovnem prvenstvu

Tekma bo na sporedu v torek, 30. avgusta, ogledali pa si jo bomo lahko na televizijskemu programu POP TV ali pa na priljubljenem naročniškem kanalu VOYO! Vse tri tekme bodo odigrane v ljubljanskih Stožicah, tako da si tekme lahko ogledate tudi v živo! Na podporo navijačev iz tribun računa tudi Mitja Gasparini: "Prepričan sem, da ob dobri igri in nedvomno odlični podpori s tribun lahko dosežemo dober rezultat."

Poleg Mitje Gasparinija slovensko odbojkarsko reprezentanco sestavljajo še: Tonček Štern, Alen Pajenk, Jan Kozamernik, Jani Kovačič, Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Žiga Štern, Alen Šket, Uroš Planinšič, Alan Košenina, Črtomir Bošnjak, Dejan Vinčič, Sašo Štalekar, Danijel Koncilja, Jan Klobučar, Matic Videčnik, Jure Okroglic, Gregor Ropret, Gregor Pernuš, Rok Možič in Janž Janez Kržič.

Strokovni štab pa sestavljajo: selektor Gheorghe Cretu, pomočnika selektorja Zoran Kedačič in Matteo De Cecco, trener za telesno pripravo Gioele Rosellini, zdravnik Mile Majstorović in fizioterapevt Pietro Bavutti.

Odbojka
Odbojka FOTO: POP TV

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497