Moskisvet.com
Prijateljska tekma Slovenija vs. Srbija

Šport

Kdaj in kje bomo lahko spremljali naše košarkarje?

N. Č.
01. 09. 2022 05.00
0

Evropsko prvenstvo v košarki 2022 (EuroBasket 2022) bo potekalo od 1. do 18. septembra 2022. Slovenija bo prvo tekmo odigrala že danes, in sicer proti reprezentanci Litve. S samim prenosom iz dvorane v Kölnu na POP TV in VOYO pričnemo že ob 16.30, igralci pa bodo stopili na parket ob 17.15.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Letošnje evropsko prvenstvo v košarki se začenja! Slovenija bo igrala v skupini B, kjer so se po žrebu znašle še Litva, Madžarska, Bosna in Hercegovina, Nemčija in Francija. Štiri najboljše reprezentance iz vsake skupine se bodo uvrstile v osmino finala, kjer se bodo v Berlinu pomerile z ostalimi uvrščenimi reprezentancami v izločilnih bojih. 

Slovenci v Nemčijo neporaženi: Estonci konkurenčni le v prvi četrtini
Preberi še
Slovenci v Nemčijo neporaženi: Estonci konkurenčni le v prvi četrtini

Slovenija – Litva 

Za Slovenijo je prva na sporedu tekma z Litvo, ki je zadnjo medaljo prejela na FIBA EuroBasketu 2015, kjer je v dvoboju za zlato morala priznati premoč reprezentanci Španije. Kljub temu da so od takratne srebrne ekipe v reprezentanci ostali le še štirje igralci, je Litva obogatena z novimi obrazi, ki veliko obetajo. Kako se bodo znašli v dvoboju z našimi prvaki iz leta 2017, bomo lahko spremljali že danes ob 17.15 na POP TV in VOYO!

Madžarska – Slovenija 

Madžarska reprezentanca ima v ekipi kar nekaj močnih in izkušenih košarkašev, na katere bomo morali biti pozorni, v kolikor ne želimo ponoviti kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2021, ko so nas nepričakovano porazili z rezultatom 77:75. Tekmo bomo lahko spremljali 3. septembra ob 20.30 na POP TV in VOYO!

Klemen Prepelič na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2021
Klemen Prepelič na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2021 FOTO: Fiba

Slovenija – Bosna in Hercegovina 

Dan pozneje, 4. septembra, se bo Slovenija pomerila z reprezentanco Bosne in Hercegovine, ki velja za najmanj nevarno ekipo te skupine. Prenos tekme bomo lahko spremljali ob 17.15 na POP TV in VOYO!

Nemčija – Slovenija 

Nemčija vstopa na FIBA EuroBasket 2022 z velikimi upi, ki temeljijo na njihovem potencialu, a se sooča tudi z velikim vprašanjem, in sicer kako daleč jih zares lahko nese superzvezdnik Dennis Schroder

Evropski prvaki iz leta 1993, čigar zadnja kolajna je bila srebrna leta 2005, imajo sicer poleg Dennisa Schroderja še druge talente, vključno s štirimi igralci, ki so zadnjo sezono igrali v ligi NBA.  

Kako se bodo odrezali v boju z našo reprezentanco, bo jasno 6. septembra s pričetkom tekme ob 20.30. Dvoboj bo nedvomno zanimiv in napet prav do zadnje minute!

Dennis Schroder
Dennis Schroder FOTO: Profimedia

Francija – Slovenija 

Francosko reprezentanco bo na letošnjem evropskem prvenstvu vodil legendarni Vincent Collet. Njegova naloga je, da eno najmočnejših skupin tega prvenstva v teoriji pretvori v najmočnejšo ekipo prvenstva na igrišču. Kar pet zvezdnikov prihaja iz NBA, ostalih osem pa igra na najvišji ravni v Evropi.

Za Slovenijo bo to gotovo najtežja tekma tega dela tekmovanja, prenos iz Kölna pa si bomo na POP TV in VOYO lahko ogledali 7. septembra ob 17.15.

Fibin seznam favoritov za letošnji Eurobasket
Fibin seznam favoritov za letošnji Eurobasket FOTO: Twitter

Slovensko košarkarsko reprezentanco sestavljajo: Luka Dončić, Goran Dragić, Zoran Dragić, Mike Tobey, Luka Rupnik, Klemen Prepelič, Edo Murić, Žiga Dimec, Bine Prepelič, Jaka Blažič, Saša Ciani, Vlatko Čančar, Jakob Čebašek, Gregor Glas, Gregor Hrovat, Robert Jurkovič, Jurij Macura, Aleksej Nikolić, Žiga Samar in Luka Ščuka.

Slovenska košarkarska reprezentanca
Slovenska košarkarska reprezentanca FOTO: KZS

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382