Moskisvet.com
Pogačar in Roglič (THUMB!!!!)

Šport

Katero številko dresa bi izbrala Roglič in Pogačar?

A.P.
12. 06. 2020 08.18
0

Šef Primoža Rogliča, generalni direktor moštva Jumbo-Visma Richard Plugge, je predlagal, da bi kolesarji po vzoru drugih športov nosili drese z lastnimi številkami.

Vsi, ki spremljate kolesarstvo, dobro veste, kako težko je med prenosi dirk prepoznati svojega aduta, pomešanega med množico drugih kolesarjev, še posebej ker imajo na vsaki dirki na hrbtu drugo številko. Nizozemec Richard Plugge, vodja Rogličeve ekipe Jumbo-Visma, je zato predlagal, da bi kolesarji nosili iste številke na različnih dirkah, saj bi na ta način navijači lažje prepoznali kolesarja pri posnetkih iz zraka in od zadaj.

Plače v kolesarstvu: med največjimi zaslužkarji tudi Roglič in Pogačar
Preberi še
Plače v kolesarstvu: med največjimi zaslužkarji tudi Roglič in Pogačar

S podobno idejo se je nedavno poigraval tudi Justin Williams, ustanovitelj ameriške ekipe L39ION iz Los Angelesa, ki je predlagal, da bi imeli kolesarji na dresih izpisane priimke in številko, prav tako pa tudi unikatno čelado.

Rogličevi dresi bi se zagotovo prodajali za med.
Rogličevi dresi bi se zagotovo prodajali za med. FOTO: Instagram

Trenutno vsaka ekipa na štartu dirke dobi (bolj ali manj) različno zaporedje številk, kar določi organizator, kapetanom pa običajno pripada prva številka v naboru (npr. 51). Zaradi tega imajo komentatorji in navijači včasih težave s prepoznavanjem kolesarjev.

Četrt stoletja slovenske pentlje, dirke, ki je Rogliča izstrelila iz anonimnosti
Preberi še
Četrt stoletja slovenske pentlje, dirke, ki je Rogliča izstrelila iz anonimnosti

''Zaradi čelad in sončnih očal je kolesarje težko prepoznati. Čelad se verjetno ne bomo znebili, prav tako ne očal, z istimi številkami na različnih dirkah pa bi kolesarje lažje prepoznali,'' meni Nizozemec, ki je dal za primer formulo ena, kjer je dirkača nemogoče prepoznati po čeladi, zato pa navijači vedo, da npr. Max Verstappen nosi številko 33. Poleg tega Plugge meni, da bi ukrep pomagal pri prodaji dresov, saj si želijo navijači, podobno kot pri drugih športih, kupiti dres svojega najljubšega kolesarja. ''Prepričan sem, da bi prodaja dresov narasla, tako kot takrat, ko ekipa žanje uspehe. Iz njih lahko ustvarimo zvezde, a glavni cilj je, da jih navijači in gledalci prepoznajo.''

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382