Moskisvet.com
Ilka Štuhec Planica

Šport

Ilka Štuhec drvela po planiški velikanki

A.P.
31. 03. 2021 12.00
0

Čeprav je za alpske smučarje, smučarske skakalce in ostale zimske športnike na snegu sezone bolj ali manj konec, nekateri že pridno nabirajo kilometre za prihodnjo. Med njimi tudi Ilka Štuhec, ki se je nedavno spustila po hrbtišču planiške Velikanke, kjer so nedavno proti dnu skakalnice leteli slovenski orli in preostali najboljši smučarski skakalci sveta.

Dolina pod Poncami je pretekli teden gostila zaključek svetovnega pokala v smučarskih skokih. Potem ko so jo skakalci pred nekaj dnevi zapustili, je Planico obiskala naša alpska smučarska šampionka Ilka Štuhec, ki se je odpravila na vrh letalnice bratov Gorišek. Tudi ona je proti vrhu odšla s smučmi, le da smukaškimi, saj se ni spustila po zaletišču, ampak je štartala z vrha hrbtišča skakalnice, ki je dala tudi letos številne izjemne polete. Pred treningom je sicer precej mehko podlago nekoliko utrdil snežni teptalnik.

Slovenski kolesarski as zgrožen nad prometno kulturo naših voznikov
Preberi še
Slovenski kolesarski as zgrožen nad prometno kulturo naših voznikov

Ilka je hrbtišče izkoristila za neobičajen trening hitrosti, prav tako so to storili vsi naši glavni aduti moške ekipe za hitre discipline, in sicer Martin Čater, Boštjan Kline in Miha Hrobat. Poleg njih so se po velikanki večkrat spustili še člani moške ekipe evropskega pokala.

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!
Tandejev padec v Planici spomnil na grozovit padec Rogliča
Preberi še
Tandejev padec v Planici spomnil na grozovit padec Rogliča

To sicer ni bilo prvič, da so planiško strmino izkoristili alpski smučarji, saj je smukaška ekipa tu nekoč že preizkušala visoke hitrosti. In kakšne so bile hitrosti Ilke in druščine? Smučarji so razvili hitrosti do pribl. 150 km/h (Kline npr. 148 km/h), kar je veliko, a daleč od svetovnega rekorda, ki je več kot 250 km/h.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 342