Moskisvet.com
Padalska nesreča

Šport

Grozljivka v zraku: padalca trčila, eden izgubil zavest, drugi ga je rešil gotove smrti

A.P.
06. 04. 2020 06.00
1

V filmih smo bili priča že ničkoliko napetim prizorom, ko je filmski junak tik pred zdajci odprl padalo in varno pristal. Nazadnje smo v filmu Misija: nemogoče – izpad gledali, kako je Tom Cruise kot Ethan Hunt rešil partnerja, ki je v zraku izgubil zavest in mu je odprl padalo. Nekaj podobnega se je zgodilo tudi v resničnem življenju, potem ko sta padalca v zraku med seboj trčila.

Skok s padalom iz letala bi se za Američana Bena Pigeona skoraj končal tragično, potem ko je med padanjem in še preden je odprl padalo na višini več kot 3.000 metrov vanj trčil sopadalec in pri tem izgubil zavest. Samo drugemu padalcu v zraku in njegovim spretnostim se ima za zahvaliti, da je odnesel celo kožo in ni padel v gotovo smrt.

Padalca sta trčila pri hitrosti, ki je presegla 320 km/h, dramatičen trenutek pa sta ujeli dve kameri. Ben pri tem ni bil nič kriv, saj je bil drugi padalec tisti, ki je napačno ocenil svojo tirnico in z visoko hitrostjo trčil vanj z bedrom. Kot je dejal Pigeon, je zaradi pretresa možganov izgubil tri dni spomina, a lahko bi bilo še precej huje.

Trčenje bi bilo skoraj usodno.
Trčenje bi bilo skoraj usodno. FOTO: Facebook

Do nesrečnega Teksačana je v zraku hitro prišel padalec Andy Lock in mu še pravočasno odprl padalo. Pri pristanku Ben ni utrpel dodatnih poškodb, saj se mu vmes povrnila zavest. Kot pravi, mu je uspel popoln pristanek, saj je pristal na dogovorjenem pristajalnem mestu, zato pa stik s tlemi ni bil ravno nežen, saj ni imel prave moči.

Padalec, ki je trčil vanj, medtem ni utrpel nobenih poškodb in je bil že naslednji dan zopet v pogonu pri podjetju iFLY, ki ponuja letenje v vertikalnih vetrovnikih. ''Ko so me (po pristanku, op. p.) vprašali, če sem v redu, sem odvrnil: 'Kako to misliš? Ravnokar sem prišel iz šotora,' in pri tem pokazal na padalo,'' je dejal Ben, ki sicer ne verjame v višjo silo, a dodaja: ''Ne pravim, da je padalsko vrv prevzel Jezus Kristus, a nekdo je tisti dan pazil name.''

Američan posnel rap skladbo o Luki Dončiću
Preberi še
Američan posnel rap skladbo o Luki Dončiću

Čeprav je Ben posnetek objavil nedavno, se je nesreča zgodil že julija 2014. To je storil v luči koronavirusa in priporočene fizične varnostne razdalje vsaj 1,5 metra med dvema osebama. Če bi padalci takrat to upoštevali, pravi, do tega ne bi prišlo, je malce v šali, malce zares dejal Američan iz Abileneja.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376