Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Šport

Drugi vozili v rdečih številkah, Sagan pa med vzponom na Tourmalet podpisoval knjigo

A.P.
22. 07. 2019 06.21
0

Slovaški kolesarski zvezdnik in večkratni svetovni prvak. Peter Sagan velja za enega največjih zabavljačev v kolesarski karavani, ki vedno znova poskrbi za zabavne trenutke na dirkah. Pogosto ga vidimo kolesariti po zadnjem kolesu, na sobotni etapi dirke po Franciji, ki se je končala z vzponom na sloviti prelaz Tourmalet, pa je šel še korak dlje.

Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), ki je tudi na letošnjem Touru na dobri poti, da v Pariz pripelje zeleno majico in jo osvoji že sedmič, kar bi bil absolutni rekord (trenutno si ga deli z Nemcem Erikom Zablom), je tudi na letošnji dirki po Franciji pokazal svoje spretnostne kolesarske veščine, saj je v izdihljajih petkove ure resnice s kolesom za kronometer vozil po zadnjem kolesu, v soboto pa si je med vzpenjanjem na sloviti prelaz Tourmalet v Pirenejih na jugu Francije, ko so številni favoriti in njihove zveste oprede vozili na hlape, sam utrgal toliko časa, da je oboževalcu kar med vožnjo podpisal svojo avtobiografsko knjigo My World.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

To mu je vnet oboževalec, ki je tekel ob njem, pomolil pred krmilo, kamor si je Slovak knjigo med vožnjo prislonil in podaril oboževalcu nepozaben spominek.

Rogličev sinček že osvaja prve klance
Preberi še
Rogličev sinček že osvaja prve klance

Ob tem je treba dodati, da se 29-letni Slovak v tem delu 14. etape ni več boril za nič, saj je svoje delo do tedaj že opravil in je bila njegova edina skrb, da prispe na cilj znotraj časovne zapore, zato ga vati in optimalna vožnja niso več tako zanimali. Na koncu je za zmagovalcem Tibautom Pinotom (Groupama-FDJ) zaostal skoraj 26 minut.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382